Startpagina Actueel

Uienschilbedrijf Ongena kent stevige groei

Zelf hadden Joeri Ongena en zijn vrouw Veroniek Maes nooit gedacht dat ze ooit uien zouden schillen. “Ik werkte als elektromecanicien in een patéfabriek.. Daar gebruikte men gepelde uien”, vertelt Joeri. Tien jaar later gaat bij Uienschilbedrijf Ongena jaarlijks maar liefst 4.000 ton afgewerkt producten de deur uit.

Iedereen heeft het al eens gedaan en niemand kan het haast droog houden: uien (of ajuinen) schillen. In de wereldkeuken zijn uien een gegeerd basisproduct, dat vrijwel in elk gerecht wordt gebruikt.

Versnipperde uien zijn dan ook kleine smaakbommen, die daarnaast ook supergezond, geneeskrachtig en desinfecterend zijn.

Vooraleer je ze kunt gebruiken, moeten ze echter eerst worden geschild en verfijnd.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nieuwe normen voor bescherming van kalkoenen

Pluimvee Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft nieuwe normen klaar om kalkoenen beter te beschermen. Er komt onder meer een detectiesysteem in de slachthuizen en een wettelijk kader met onder meer een maximaal aantal dieren per vierkante meter en regels over onder meer ventilatie, daglicht en verzorging.
Meer artikelen bekijken