Startpagina Bedrijfsnieuws

Coronacrisis heeft invloed op personeelsbezetting

Door het oprukkend coronavirus vallen meer mensen uit op het werk of moeten ze thuis blijven om voor zieke familieleden te zorgen. Een ploeg van het VRT journaal maakte maandag 29 november er een reportage over bij CNHi te Zedelgem.

Leestijd : 1 min

Normaal zijn er in Zedelgem waar New Holland maaidorsers, grootpakpersen en veldhakselaars worden gebouwd zo’n 2.500 medewerkers actief. De laatste weken zijn er dagelijks 100 à 150 afwezig. Dat maakt dat iedere dag de situatie wordt herbekeken en de planning aangepast.

Productie valt terug

Verantwoordelijke HR, Luc Nauwynck, schat dat 1 op 3 van de afwezigen zelf ziek is. De anderen zitten in quarantaine of moeten zorgen voor een ziek kind of familielid. Hij geeft aan dat de onderneming sowieso al geconfronteerd wordt met krapte op de arbeidsmarkt, ondertussen ook onderhevig is geworden aan toeleveringsproblemen. Dit brengt de productie ernstig in gevaar. Normaal wordt er verwacht dat er 15 machines per dag gebouwd worden, vandaag is dat aantal terug gevallen tot 11 stuks.

Als oplossing pleit Nauwynck ervoor om boostervaccins toe te dienen op de werkvloer, voor een volledig telewerk waar mogelijk (zodat het risico op besmetting wordt geminderd) én voor kinderopvang op scholen.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Case Construction lanceert nieuwe wiellader

Bedrijfsnieuws Case Construction Equipment heeft zijn assortiment middelgrote wielladers uitgebreid met een achtste model in de serie. De geheel nieuwe 651G Evolution is gebaseerd op het moedermodel 621G en biedt verbeterde prestaties.
Meer artikelen bekijken