Startpagina Bedrijfsnieuws

SESVanderHave biedt oplossing tegen wortelknobbelaaltjes

Suikerbietveredelaar SESVanderHave lanceert Redukto, een nieuw suikerbietenras dat resistentie tegen het bietencystenaaltje combineert met een zeer sterke resistentie tegen wortelknobbelaaltjes.

Leestijd : 1 min

Door dit innovatieve bietenras juist in te zetten in de rotatie, kan de impact op wortelknobbelaaltjesgevoelige volgteelten dan ook sterk verminderd worden.

Wortelknobbelaaltjes is een specifieke groep aaltjes die tot de Meloidogynesoorten behoort en waar veel waardevolle land- en tuinbouwgewassen gevoelig voor zijn. Hoewel wortelknobbelaaltjes binnen de bietenteelt zelf geen groot probleem vormen, kunnen ze wel grote economische schade veroorzaken in een gevoelige volgteelt als consumptie- en pootaardappelen, schorseneren, wortelen en bloembollen zoals de dahlia en de gladiool.

Het suikerbietenras Redukto zal, zoals de naam al doet vermoeden, ervoor zorgen dat de aaltjespopulatie zeer sterk gereduceerd wordt. Dat maakt het ras zeer opmerkelijk, aangezien andere suikerbietrassen de wortelknobbelaaltjespopulatie wel in stand zullen houden.

Redukto werkt met andere woorden als een medicijnteelt, waarbij, naast de suikerbiet, ook andere gevoelige teelten die in hetzelfde rotatieplan staan, beschermd kunnen worden.

SESVanderHave

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken