Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe apparatuur voor de winterservice bij APV

APV komt met 2 nieuwe typen zoutstrooiers: de UDW 100 en de UDW 250.

Leestijd : 1 min

De UDW 100 is een apparaat voor de professionele winterdienst. Zijn potentieel wordt volledig benut met de roestvrijstalen doseereenheid, die is uitgerust met een verdeelas voor nauwkeurige dosering, of het nu gaat om zout of split. Door de brede as is de kans op brugvorming van zout aanzienlijk verminderd.

De UDW 100 heeft een inhoud van 105 l (circa 120 kg zout). De volledig elektronische regeling van de bedieningsmodule maakt het mogelijk om zowel de werkbreedte als de strooihoeveelheid aan te passen tijdens het rijden vanaf de bestuurdersstoel.

Voor wie nog meer inhoud nodig heeft, is er de nieuwe UDW 250M1. Deze heeft alle voordelen van de UDW 100 met een uitgebreid containervolume van 250 l (ongeveer 280 kg zout). Dit maakt de UDW 250 ideaal voor de grotere oppervlakten. De UDW kan optioneel worden voorzien van verlichting voor gebruik in de vroege ochtenduren.

Om de functionaliteit van de UDW-serie verder uit te breiden, is er optioneel een schophouder (bezem, sneeuwschep...) en een afdraaischakelaar voor het instellen van de juiste hoeveelheid te strooien zout.

Kruse

Lees ook in Bedrijfsnieuws

CRV introduceert nieuwe fokwaarde voor veerkracht

Bedrijfsnieuws Fokkerijorganisatie CRV introduceert deze maand de nieuwe fokwaardeschatting veerkracht. Deze fokwaarde geeft aan hoe snel melkkoeien herstellen van een verstoring en geeft ook hun vermogen aan om weinig last te ondervinden van verstoringen. Het verschil in melkverlies tussen dochters van stieren met de hoogste en de laagste fokwaarde voor veerkracht kan oplopen tot meer dan 100 kg melk per lactatie.
Meer artikelen bekijken