Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe ploeg voor tractoren tot 500 pk bij Pöttinger

Met de Servo T 6000 brengt Pöttinger een nieuwe ploegenserie uit die tractorvermogens tot 500 pk aankan.

Leestijd : 1 min

De nieuwe half gedragen ploeg komt er in ‘Standaard’ of ‘Plus’ versie met 6 tot 9 scharen. Ook is er een Nova of Nova Plus uitvoering. Deze laatsten hebben een hydraulische steenbeveiliging.

Bij deze nieuwe ploegserie is de afstand tussen de ploegpunten 102 cm en de ruimte onder het frame 80 cm of in optie 90 cm.

Het Traction Control System draagt gewicht ( zo’n 1.100 kg) van de ploeg over naar de tractor. Wiel-slip en brandstofverbruik wordt hierdoor gereduceerd.

Pöttinger weet dat tractoren steeds grotere en bredere banden hebben en speelt hierop in door een aankoppeling in de driepuntshef en door gebruik te maken van een lange dissel. Dit maakt manoeuvreren heel wat handiger.

De ploeginstellingen kunnen heel eenvoudig worden uitgevoerd. De werkdiepte wordt via simpele clips aan het steunwiel ingesteld. De breedte van de eerste voor kan worden ingesteld via een spanschroef of optioneel hydraulisch. De werkbreedte van de individuele ploegschaar gaat van 35 tot 58 cm.

De ploegbalk is ontworpen om de belastingen die erop inwerken tijdens het gebruik nog beter op te vangen. De krachten werken in rechte lijnen, omdat doorbuigingen tot een minimum zijn beperkt. Daardoor wordt efficiënt gebruikgemaakt van de trekkracht van de tractor.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken