Startpagina Actueel

November 2021 wereldwijd vijfde warmste november sinds registratie

De Copernicus dienst voor klimaatverandering (C3S) publiceert in zijn maandelijkse klimaatbulletins dat november 2021 wereldwijd de de op vier na warmste november ooit was.

Leestijd : 1 min

De gemiddelde temperatuur van november 2021 was bijna 0,2°C koeler dan de record brekende november van 2020, maar zeer dicht bij de temperaturen van de andere warmere november maanden van 2015, 2016 en 2019.

De temperatuur in Europa lag dicht bij het gemiddelde voor de periode 1991-2020, zowel voor de gehele herfst als voor november, maar Ierland, Groot-Brittannië en Zuid-Scandinavië kenden een record- of bijna recordwarmte in de herfst.

Regio’s waar de temperaturen ver boven het gemiddelde lagen voor zowel november als het seizoen omvatten het grootste deel van Noord-Amerika (vooral het noordoosten van Canada), een groot deel van Siberië en het grootste deel van Afrika en het Midden-Oosten.

De maand en het seizoen waren koeler dan gemiddeld in het uiterste oosten van Rusland en Alaska, en in een groot deel van Centraal-Azië en Australië.

C3S

Lees ook in Actueel

AI helpt dierenwelzijn op de slachtvloer vooruit

Bedrijfsnieuws Na een gunstig pilootproject op de site van Westvlees introduceert de Belgian Pork Group artificiële intelligentie (AI) in zijn dierenwelzijnssysteem. Het is eerste Belgische bedrijf dat AI-toepassingen gebruikt om meer focus te leggen op dierenwelzijn.
Meer artikelen bekijken