Startpagina Bedrijfsnieuws

Case IH vernieuwt tractoraanbod verder

Eerder dit jaar vernieuwde Case IH zijn Optum tractorenreeks, daarvoor was er de vernieuwde Puma met lange wielbasis. Nu is er vernieuwing aan de onderzijde van het gamma aan de orde. Namelijk bij de Farmall, Maxxum en Puma (korte wielbasis). Tevens is er een nieuwe lijn frontladers beschikbaar.

Leestijd : 4 min

De vernieuwingen hebben allemaal betrekking op de tractoren met modeljaar 2022.

Nieuwe Puma

De nieuwe Puma 140-175-modellen hebben een herontworpen toegangstrap met zilveren/gegalvaniseerde treden in Magnum-stijl. In de cabine is ook deze tractorserie terug bij de tijd gebracht en zijn een telefoon- en tablethouder toegevoegd net als USB-voedingspoorten. De gebruikte materialen voor de cabine zijn geüpgraded naar premium kwaliteit, net zoals in een auto met leren stuurwiel.

Het zicht bij de Multicontroller- en CVXDrive-modellen is verbeterd dankzij een nieuwe, lager gemonteerde ruitenwisser met een bredere slag die een 60% grotere oppervlakte beslaat.

De ‘kleinere’ Puma’s 140-170 tractoren zijn in dezelfde stijl vernieuwd als hun grotere broers met lange wielbasis.
De ‘kleinere’ Puma’s 140-170 tractoren zijn in dezelfde stijl vernieuwd als hun grotere broers met lange wielbasis. - Foto: Case IH

Aan de achterkant van de nieuwe Puma-modellen zijn de hydraulische aansluitingen verbeterd, voor meer robuustheid. Andere verbeteringen zijn ledmarkeerlichten en een aansluiting voor de luchtleiding, om de banden op te pompen en de tractor met lucht te reinigen.

Verbeterde CVXDrive

De transmissie van de Puma CVXDrive-modellen is geüpgraded door te werken aan de vooruit/achteruitschakeling, acceleratie-/deceleratiegedrag en de gevoeligheid van het rijpedaal te verbeteren. De gevoeligheid en positiedetectie van de Multicontrollerhendel zijn ook verbeterd.

Nieuwe pakketten

Case IH ontwierp 3 nieuwe uitvoeringspakketten die verkrijgbaar zijn voor de Puma 140-175-tractoren. Deze maken het voor klanten gemakkelijker om hun ideale specificatie te kiezen. Het Selection-pakket, voorziet in de meest essentiële behoeften. Puma Multicontroller- en Puma CVXDrive-tractoren zijn verkrijgbaar met 2 pakketten: Advanced en Professional. Het Advanced-pakket maakt een voorselectie van de meestgebruikte functies, terwijl het Professional-pakket is gericht op precisielandbouwtoepassingen.

De Maxxum tractoren hebben allen een 4cilindermotor, enkel het topmodel uit de reeks heeft een 6cilinder.
De Maxxum tractoren hebben allen een 4cilindermotor, enkel het topmodel uit de reeks heeft een 6cilinder.

Maxxum

In lijn met de voorgaande Puma reeks hebben ook de Maxxum 115-150-tractoren een aantal herzieningen en verfijningen doorgemaakt (van bestuurdersomgeving tot de transmissie). Ook bij de Maxxum kan er gekozen worden uit 3 uitvoeringspakketten (zie eerder).

De 6-cilinder Maxxum 150, het topmodel van het aanbod, aangezien alle andere modellen uit 4-cilindertractoren bestaan, heeft 5 pk extra nominaal vermogen zonder boost gekregen om 150 pk te genereren.

De wijze waarop de cabine bij de Puma reeks is vernieuwd, is ook toegepast bij de nieuwe Maxxum modellen. Dat geldt ook voor de achterzijde van de cabine, de toegangstrap en de CVXDrive versnellingsbak.

Fase V-upgrade voor Farmall C

De uit 4 modellen bestaande lijn van Case IH Farmall C-tractoren (90-117 pk) krijgt voor 2022 een nieuwe motor. Deze voldoet aan de emissievoorschriften van Fase V en biedt ook een aantal andere voordelen op het gebied van prestaties en onderhoud.

De nieuwe FPT Fase V 4-cilindermotor vervangt de voorgaande Fase IIIB-motor. De nieuwe motor, de F5, heeft een grotere cilinderinhoud van 3,6 liter in plaats van de 3,4 liter van zijn voorganger. Ondanks de grotere capaciteit is de motor echter niet in omvang gegroeid.

De Farmall C tractorenreeks krijgt een nieuwe motor mee.
De Farmall C tractorenreeks krijgt een nieuwe motor mee. - Foto: Case IH

Bovendien bevat hij 4 kleppen per cilinder in plaats van de 2 van de vorige motor, voor een betere verbranding, en heeft hij een common-rail brandstofinspuitingssysteem voor een lager brandstofverbruik en een betere vermogensafgifte. Dit levert een aantal voordelen voor de prestaties op, zoals een vermogenstoename van 5 pk en hogere koppelniveaus van 10% of meer, met een maximaal koppel bij een lager motortoerental van 1.300 tpm.

Nieuw uitlaatgas-nabehandelingssysteem

Fase V Farmall C-tractoren genieten ook van een nieuw uitlaatgasnabehandelingssysteem, met dank aan de compacte en onderhoudsvrije FPT HI-eSCR2-oplossing. Om te voldoen aan de voorschriften van Fase V bevat deze een dieseloxidatiekatalysator, een onderhoudsvrij deeltjesfilter en een selectieve katalytische reductie-eenheid in een enkele compacte indeling.

De motor gebruikt een Low Rate EGR (uitlaatgasrecirculatie) van minder dan 10%, voor een geoptimaliseerde verbranding en een minimale omvang van het selectieve katalytische reductiesysteem. Het compacte HI-eSCR2-nabehandelingssysteem is onderhoudsvrij; wat wil zeggen dat het geen onderdelen bevat die moeten worden vervangen en tijdens de gehele levensduur niet mechanisch hoeft te worden gereinigd.

De nieuwe motor gaat ook gepaard met enkele onderhoudsverbeteringen, zoals toegang tot de belangrijkste onderhoudspunten, inclusief motorolie en brandstoffilters, vanaf één kant (links).

Frontladers

Voor voornoemde tractorseries, namelijk van de Farmall C tot de Puma; ontwikkelde Case IH ook een volledig nieuwe lijn frontladers. In totaal gaat het om 27 modellen die aansluiten bij ieder tractortype of gebruikersbehoefte. Maximale hefhoogtes gaan van 3,5 m tot 4,7 m en maximale hefvermogens van 1,2 tot 2,7 ton.

Het nieuwe aanbod frontladers bestaat uit de A-, U- en T-serie. Via de Case IH dealerconfigurator kunnen ze worden besteld, waardoor de frontlader het best past bij de tractor samen met eventuele uitrustingsstukken. Case IH investeerde doelbewust in deze software om alles mooi en vlot op elkaar te laten aansluiten op maat van de klant.

De T-serie, het vlaggenschip van Case IH, is gericht op werkzaamheden met een hoger vermogen, met premium specificaties, waaronder hydraulische zelfnivellering, en wordt geboden in groottes die aansluiten op de Case IH-tractormodellen van de Farmall 55C tot de Puma 240. De U-serie is gericht op de dagelijkse werkzaamheden, en is verkrijgbaar in mechanische zelfnivellerende en niet-zelfnivellerende uitvoeringen, afgestemd op de Case IH-tractoren van de Farmall 55C tot de Puma 175. De uit 3 modellen bestaande A-serie, op instapniveau, met een lichtere frontlader voor algemene werkzaamheden, en 3 modellen met mechanische zelfnivellering, geschikt voor de Farmall 55C- tot de Maxxum 140-tractoren, vormen de basis van de lijn.

De nieuwe Case IH-frontladersn gebruikt een eenvoudige nummering voor een eenvoudige selectie en begrip van de laad-/hefclassificaties. Alle modelnummers beginnen met een L voor Case IH-frontlader, en ter illustratie heft het L4020T-model tot een maximale hoogte van 4 m en heeft een maximaal hefvermogen van 2 ton. De laatste letter geeft de serie aan.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken