Startpagina Paarden

Merrie van het jaar is een beetje Belgisch

Een persbericht van het Hannoveraner Verband in Verden informeert ons dat de staatspremiemerrie Coletha (Contendro I x Singular Joter), uitgeroepen werd tot Merrie van het Jaar 2021. Coletha is in het bezit van de Belgische Hunters Studfarm en is de moeder van de bekende goedgekeurde Hunters Scendro (v. Hunters Scendix). Coletha was zelf succesvol in de sport. Hunters Scendro, zijn volle broer Scendro II en volle zussen Scenletha en Scendrinne presteren allemaal internationaal.

Leestijd : 1 min

Verder werden er in Verden 18 van de 34 voorgestelde springhengsten gekeurd voor de dekdienst, waaronder een zoon van Ogano Sitte, Tangelo van de Zuuthoeve en Vagabond de la Pomme.

Op de hengstenkeuring in Holstein werd Esmeraldo, een bonte zoon van Emerald van ’t Ruytershof, uitgeroepen tot kampioen. 22 van de 65 kandidaten haalden er hun dekbrevet.

Er was eveneens een zoon van Ogano Sitte bij de gegadigden. Ook Taloubet Z, Halifax van het Kluizebos, Dominator Z, Cornet Obolensky en Manchester van het Paradijs hebben er een gekeurde zoon bij in het fokgebied Holstein.

PB

Lees ook in Paarden

Tegen een dubbele wereldtitel is geen kruid gewassen

Paarden Een grote verrassing is de uitslag van de Landbouwleven Paard van het Jaar-verkiezing, editie 2022, niet. Ondanks de stevige concurrentie leek het immers reeds op voorhand een uitgemaakte zaak dat de BWP’er King Edward met deze bekroning aan de haal zou gaan.
Meer artikelen bekijken