Provincie Oost-Vlaanderen lanceert brochure ‘Een bezoekboerderij of bezoekserre, iets voor jou?’

De brochure zet land- en tuinbouwers op weg om na te gaan wat haalbaar is aan bedrijfsbezoeken voor hun onderneming.
De brochure zet land- en tuinbouwers op weg om na te gaan wat haalbaar is aan bedrijfsbezoeken voor hun onderneming. - Beeld: Provincie Oost-vlaanderen

Land- en tuinbouwers die kinderen of volwassenen willen informeren over waar hun eten vandaan komt of die bezoekers willen laten meekijken achter de schermen van hun bedrijf, denken er vooraf best grondig over na. “De brochure zet hen op weg om na te gaan wat haalbaar is voor hun bedrijf en om een concreet plan op papier te zetten”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

De brochure kan men downloaden via de webpagina www.oost-vlaanderen.be/landbouwverbreding. Een gedrukt exemplaar kan worden aangevraagd via landbouweducatie@oost-vlaanderen.be.

Netwerk Beleef de boerderij

Oost-Vlaamse bezoekboerderijen of bezoekserres kunnen zich ook aansluiten bij het netwerk Beleef de boerderij.

Beleef de boerderij is een netwerk van actieve land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die kinderen en volwassenen laten kennismaken met de hedendaagse land- en tuinbouw.

Beleef de boerderij biedt belevingsvolle, kwaliteitsvolle en veilige, educatieve boerderijbezoeken aan. Het netwerk wil het imago van de land- en tuinbouw versterken en boer en burger dichter bij elkaar brengen. Het is opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen die het coördineert, begeleidt en verbindt. Naast coaching en advies zet de Provincie ook in op vormingen en educatieve activiteiten.

Lees meer over het netwerk Beleef de boerderij en stel je kandidaat via www.oost-vlaanderen.be/landbouwverbreding.

Provincie Oost-Vlaanderen

Meest recent

Meest recent