Startpagina Akkerbouw

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert brochure ‘Een bezoekboerderij of bezoekserre, iets voor jou?’

Voor land- en tuinbouwers die overwegen om te starten met landbouweducatie op hun bedrijf bundelde de Provincie Oost-Vlaanderen tips in de nieuwe brochure ‘Een bezoekboerderij of bezoekserre, iets voor jou?’.

Leestijd : 2 min

Land- en tuinbouwers die kinderen of volwassenen willen informeren over waar hun eten vandaan komt of die bezoekers willen laten meekijken achter de schermen van hun bedrijf, denken er vooraf best grondig over na. “De brochure zet hen op weg om na te gaan wat haalbaar is voor hun bedrijf en om een concreet plan op papier te zetten”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

De brochure kan men downloaden via de webpagina www.oost-vlaanderen.be/landbouwverbreding. Een gedrukt exemplaar kan worden aangevraagd via landbouweducatie@oost-vlaanderen.be.

Netwerk Beleef de boerderij

Oost-Vlaamse bezoekboerderijen of bezoekserres kunnen zich ook aansluiten bij het netwerk Beleef de boerderij.

Beleef de boerderij is een netwerk van actieve land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die kinderen en volwassenen laten kennismaken met de hedendaagse land- en tuinbouw.

Beleef de boerderij biedt belevingsvolle, kwaliteitsvolle en veilige, educatieve boerderijbezoeken aan. Het netwerk wil het imago van de land- en tuinbouw versterken en boer en burger dichter bij elkaar brengen. Het is opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen die het coördineert, begeleidt en verbindt. Naast coaching en advies zet de Provincie ook in op vormingen en educatieve activiteiten.

Lees meer over het netwerk Beleef de boerderij en stel je kandidaat via www.oost-vlaanderen.be/landbouwverbreding.

Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook in Akkerbouw

Duurzame bemesting van aardappelen

Aardappelen BELFertil en Belgapom bieden telers, teeltbegeleiders en adviseurs een gloednieuwe website aan rond duurzame bemesting van aardappelen. Je vindt er informatie en praktische tips om de efficiëntie van de bemesting te optimaliseren.
Meer artikelen bekijken