Zal stadslandbouw de steden in de toekomst voeden?
De EBRD en de FAO sloegen samen de handen in mekaar om de agro-industrie tijdens de Covid-19-crisis te ondersteunen. Ze werkten aan een technisch pakket, waarbij ze ook samenwerkten aan een werkgebied over stedelijke en peri-urbane landbouw. Dat is nodig aangezien men tegen 2050 verwacht dat meer dan 80 % van het voedsel zal worden geconsumeerd in groeiende steden. Hierdoor groeit de behoefte om de voedselproductie naar stedelijke gebieden te verplaatsen.

Toch zijn er nog heel wat uitdagingen. Om te kijken waarin geïnvesteerd moet worden voerde de Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization - FAO) een wereldwijd onderzoek uit dat de huidige staat van stedelijke en voorstedelijke landbouw in kaart bracht. Hierbij was er aandacht voor technologieën, opkomende bedrijfsmodellen en hun haalbaarheid, evenals de belangrijkste kansen en risico's. De FAO startte een reeks online evenementen over het onderwerp. Meer dan 500 marktspelers en beïnvloeders uit de publieke en de private sector - waaronder landbouwbedrijven,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement