Startpagina Nieuws van maatschappijen

Meer vermogen aan de bovenzijde van de 7S-serie bij MF

Massey Ferguson kondigt aan dat het na de recente lancering van de MF 6S- en MF 7S-serie, nu een nieuwe vlaggenschip met 210 pk introduceert, de MF 7S.210.

Leestijd : 3 min

Met zijn 210 pk sterke 6,6 liter Agco Power-motor, 2,88 m wielbasis en standaard Dyna-VT-transmissie verkleint de MF 7S.210 de stap naar de 205 pk, 3,05 m wielbasis en 7,4 liter MF 8S.205 met Dyna-VT-transmissie.

“Massey Ferguson streeft ernaar om klanten precies de juiste grootte, kracht en specificaties te bieden die aan hun eisen voldoen”, zegt Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europa en Het Midden-Oosten. “In het 200 pk-bereik bieden we de keuze uit de compacte, maar krachtige MF 7S.210 of het grotere frame van de heavy-duty MF 8S-serie. Tegelijkertijd helpt een keuze uit Efficient of Exclusive uitvoeringen gebruikers om de tractor aan te passen aan hun specifieke behoeften”, voegt hij eraan toe.

De nieuwe MF 7S.210 biedt een gunstige vermogen/gewichtsverhouding, wendbaarheid en heeft veel functionaliteiten en uiterlijke kenmerken geërfd van de grotere MF 8S-serie.

Stage 5

Met de nieuwste technologie levert de schone Stage 5 Agco Power 6,6-liter zescilindermotor een maximaal vermogen van 210 pk en een maximumkoppel van 860 Nm voor alle toepassingen. Engine Power Management (EPM) verhoogt automatisch het vermogen tot 220 pk en het koppel tot 925 Nm (bij 1.500 motortoeren) voor transport, aftakaswerk en om te voldoen aan hoge hydrauliek eisen - wanneer dit het meest nodig is.

Standaard Dyna-VT Eco

Massey Ferguson's Dyna-VT Eco, continu variabele transmissie is standaard op de MF 7S.210. Hij biedt 40 km/uur bij slechts 1.450 tpm. Een nieuwe automatische modus zorgt voor een soepele werking en meer zuinigheid. Dit stelt automatisch het optimale motortoerental in op basis van de belasting en snelheid, met eenvoudige bediening door het voetpedaal of de Multipad-hendel.

Bediening

Zowel de Exclusive als de Efficient specificaties die beschikbaar zijn voor de MF 7S.210 omvatten de nieuwe Multipad-joystick en uitgebreide bediening in de armleuning die gekoppeld is aan de stoel. Deze gebruiksvriendelijke, Isobus-compatibele joystick brengt alles gemakkelijk bij de hand, inclusief hefbediening, motortoerental-voorkeuze, cruise-instellingen, rijmodusaanpassingen en MF Guide-activering. Het herbergt ook een micro-joystick om 2 elektrische regelventielen te bedienen.

De nieuwe, multifunctionele joystick biedt eenvoudige en nauwkeurige bediening van een voorlader en fronthefinrichting. Naast het bedienen van de regelventielen, stelt dit de chauffeur ook in staat om van rijrichting en tractorsnelheid te veranderen.

Cabine

De MF 7S.210 kreeg diverse cabine-verbeteringen mee. Dankzij het nieuw airconditioningsysteem is de cabine nu tot 4C° koeler dan voorheen. Er is ook een nieuwe, comfortabelere, standaard luchtgeveerde stoel. Een aanvullende stoeloptie, met verbeterde ventilatie, is uitgerust met DDS - Dynamic Damping System met zijdelingse stabiliteitsvering die automatisch reageert op de terreinomstandigheden.

Een verdere verbetering van het comfort is de onderhoudsvrije geveerde vooras, de mechanische cabinevering op Efficient-modellen en de actief mechanische cabinevering voor Exclusive- modellen.

Gebruikers zullen de nieuwste upgrades van de Datatronic 5-terminal waarderen, die een veel helderder en duidelijker 9"-touch-screen heeft voor een uitstekende afleesbaarheid. Hoge kleurdefinities en een zwarte achtergrond, samen met nieuwe snelkoppelingen op de startpagina maken het gemakkelijk en toegankelijk te gebruiken.

Ook nieuw is de MF E-Loader-optie die helpt om de laadnauwkeurigheid, productiviteit en veiligheid te verhogen en instellen van de nieuwe Bucket Shake-functie biedt.

Met een nieuwe Datatronic 5-optie kunnen de radio, mobiele telefoon en media via het beeldscherm worden bediend.

De MF 7S.210 standaard is volledig aangesloten op MF Connect-telemetrie. De nieuwe Geofencing-functie verbetert het logistieke beheer en de beveiliging door waarschuwingen naar smartphones en apparaten te sturen als en wanneer machines vooraf gedefinieerde gebieden verlaten of betreden.

Tot slot nog meegeven dat de draaicirkel 4,93 m bedraagt. et hefvermogen achteraan is 9.600 kg en vooraan 4.000 kg.

De lange wielbasis van 2,88m helpt de tractie en stabiliteit te verhogen, wat verder wordt verbeterd door achterbanden met een diameter tot 42" te monteren, die ook helpen de bodemdruk te verlagen.

Massey Ferguson

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken