Bayer biedt programma aan onderzoekers om nieuwe samengestelde stoffen te laten testen

Testing4Ag zal de transformatieve ideeën van baanbrekende onderzoekers combineren met de kennis, experts en middelen van Bayer zonder eigenaar te worden van het intellectuele eigendom dat deelnemers bijdragen , stelt Bayer.
Testing4Ag zal de transformatieve ideeën van baanbrekende onderzoekers combineren met de kennis, experts en middelen van Bayer zonder eigenaar te worden van het intellectuele eigendom dat deelnemers bijdragen , stelt Bayer. - Foto: Belga

Testing4Ag past bij Bayer's Open4Ag-aanpak voor de ontwikkeling van partnerships en innovatie, en streeft naar de ontwikkeling van de nieuwste generatie gewasbeschermingsmiddelen die veilig en duurzaam inspelen op de veranderende behoeften van producenten.

"Bayer is de leider in landbouw-R&D en we zetten ons in om de toekomst van de landbouw te stimuleren door innovatieve en duurzame oplossingen te bieden voor de problemen waarmee boeren vandaag en morgen worden geconfronteerd", zegt Bob Reiter, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling bij Bayer's Crop Science Division.

"Testing4Ag zal de transformatieve ideeën van baanbrekende onderzoekers combineren met de kennis, experts en middelen van Bayer zonder eigenaar te worden van het intellectuele eigendom dat deelnemers bijdragen."

Onderzoekers en instellingen behouden intellectuele eigendom

Testing4Ag wordt uitgevoerd in samenwerking met Halo (een technologieplatform- en netwerk) en helpt wetenschappers meer te weten te komen over hun eigen ´compounds´. De ingediende ´compounds´ zullen worden via state-of-the-art biologische testen worden beoordeeld op hun werking tegen een breed scala aan plantpathogenen, onkruiden, insecten- en nematodenplagen en/of vectoren.

Testresultaten zullen direct worden gedeeld met deelnemers die ze vrij kunnen gebruiken in vervolgonderzoek. Om Bayer´s toewijding aan het principe van open innovatie te onderstrepen, behouden onderzoekers en hun instellingen alle rechten op het potentiële intellectuele eigendom dat wordt gegenereerd via het Testing4Ag-programma.

Gewasbescherming ontwikkelen die boeren helpen in licht van klimaatverandering

"Testing4Ag is een ambitieus programma omdat het een ambitieus doel is om gewasbeschermingsmiddelen te ontwikkelen die boeren helpen de wereld te voeden in het licht van klimaatverandering. En tegelijkertijd de milieu-impact van de landbouw verder te verminderen", zegt Rachel Rama, hoofd Small Molecules bij Bayer's Crop Science/divisie. “Individuele onderzoekers, universiteiten en zelfs kleine startups kunnen ons helpen oplossingen voor de belangrijkste problemen waarmee de landbouw momenteel wordt geconfronteerd te doorgronden. We heten ze van harte welkom om deel te nemen aan Testing4Ag.”

Ga voor meer informatie over Testing4Ag of om materiaal ter overweging in te dienen naar www.Testing4Ag.com. Inzendingen moeten uiterlijk op 31 maart 2022 zijn ontvangen om in aanmerking te komen voor overweging.

LV-Bayer

Meest recent

Meest recent