Startpagina Akkerbouw

Nieuwe variëteiten op officiële rassenlijsten van departement Landbouw

Het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse overheid voegt ook dit jaar enkele nieuwe rassen toe aan zijn officiële rassenlijsten.

Leestijd : 1 min

Dit jaar worden 9 nieuwe kuilmaïsrassen toegevoegd aan de Belgische rassenlijst. De officiële proeven worden uitgevoerd door ILVO-Plant en Cra-W in opdracht van de Technische Interregionale werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

De 9 nieuwe kuilmaïsrassen zijn: Apolonio, Emeleen, LG 31.224, Likoer, ES Discover, KWS Curacao, LG 31.217, Fieldplayer, LG 31.265.

Korrelmaïs

Aan de Belgische rassenlijst worden dit jaar 4 nieuwe korrelmaïsrassen toegevoegd, te weten: KWS Memento, KWS Curacua, KWS Zeagrano, KWS Giulio.

Suikerbiet

Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2020 en 2021 werden de volgende 8 suikerbietenrassen toegelaten op de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen in de categorieën:

- rhizomanietolerante rassen: BTS 2090, Lauredana KWS;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen het bietencystenematode: Asturidia KWS, Booster, Brel, Captur;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen Rhizoctonia solani: Gerard, Reforma KWS.

Voederbiet

Op de Belgische rassenlijst wordt dit jaar één nieuwe ras voederbiet opgenomen, zijnde: Enermax.

Meer info via: www.vlaanderen.be/landbouw

Departement Landbouw & Visserij - TD

Lees ook in Akkerbouw

Insecten, duiven en bemesting opvolgen

Granen Medewerkers van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant zijn opnieuw begonnen met koolzaadpercelen op te volgen en geven hierbij hun eerste adviezen mee. Het LCG volgde dan weer de bladluisdruk in granen op.
Meer artikelen bekijken