Startpagina Akkerbouw

Nieuwe variëteiten op officiële rassenlijsten van departement Landbouw

Het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse overheid voegt ook dit jaar enkele nieuwe rassen toe aan zijn officiële rassenlijsten.

Leestijd : 1 min

Dit jaar worden 9 nieuwe kuilmaïsrassen toegevoegd aan de Belgische rassenlijst. De officiële proeven worden uitgevoerd door ILVO-Plant en Cra-W in opdracht van de Technische Interregionale werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

De 9 nieuwe kuilmaïsrassen zijn: Apolonio, Emeleen, LG 31.224, Likoer, ES Discover, KWS Curacao, LG 31.217, Fieldplayer, LG 31.265.

Korrelmaïs

Aan de Belgische rassenlijst worden dit jaar 4 nieuwe korrelmaïsrassen toegevoegd, te weten: KWS Memento, KWS Curacua, KWS Zeagrano, KWS Giulio.

Suikerbiet

Op basis van de resultaten van de proeven aangelegd in 2020 en 2021 werden de volgende 8 suikerbietenrassen toegelaten op de nationale rassenlijst voor landbouwgewassen in de categorieën:

- rhizomanietolerante rassen: BTS 2090, Lauredana KWS;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen het bietencystenematode: Asturidia KWS, Booster, Brel, Captur;

- rhizomanietolerante rassen met tolerantie tegen Rhizoctonia solani: Gerard, Reforma KWS.

Voederbiet

Op de Belgische rassenlijst wordt dit jaar één nieuwe ras voederbiet opgenomen, zijnde: Enermax.

Meer info via: www.vlaanderen.be/landbouw

Departement Landbouw & Visserij - TD

Lees ook in Akkerbouw

Reageer snel op onkruiden in bietenpercelen

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) waarschuwt om snel te reageren op de aanwezigheid van onkruiden in suikerbietvelden. Verder bemerken ze dat we opnieuw met een late uitzaai van bieten kampen.
Meer artikelen bekijken