Stal van het Hof gaat voor vosschimmels

De vier broers met de goedgekeurde vosschimmelhengst Vic van ’t Maeshof
De vier broers met de goedgekeurde vosschimmelhengst Vic van ’t Maeshof - Foto: EW

Op dit ogenblik staan er 5 trekpaarden op stal, waarvan 3 volle merries: 2 vosschimmels en 1 bruinschimmel. Verder is er een goedgekeurde vosschimmelhengst en één vosschimmelveulen.

Wie zijn die paarden?

Het eerste trekpaard is Lotte van het Hof, bruinschimmel, 11 jaar (Buffalo van ‘t Kraayenhof – Elien van Euverbraeke). Daarna volgt Sabrina van Schermershoek van Vlaams-Brabant, vosschimmel, 11 jaar (Tijn van de Vliegert – Sara van ’t Witveld). Katinka van Scherpwijk, vosschimmel, 10 jaar (Zeus van Rupelmonde - Vera van de Klaverhoeve) staat ook bij Jurgen op stal en ook Vic van ’t Maeshof, goedgekeurde vosschimmelhengst, 4 jaar (Unik de Licherau – Ylia van de Zaaidijk). ten slotte heeft hij ook nog Kitty van het Hof, vosschimmel, 1 jaar (Milo van Luchteren – Katinka van Scherpwijk). Deze Kitty van het Hof heeft nog een volle broer, Thor van het Hof. Hij is eveneens een vosschimmel, maar werd verkocht naar het buitenland.

Activiteiten

En wat doen ze met de paarden? “Enerzijds nemen we met onze paarden deel aan jaarmarkten en prijskampen. Anderzijds kan men bij ons terecht voor het huren van een huifwagen of een paardentram. Dat kan zowel voor feestelijkheden, verenigingen als voor al wie zin heeft in een ritje. We blijven uiteraard verder timmeren aan de uitbouw van onze fokkerij”, besluit Jurgen.

Iedereen van het gezin is enthousiast en doet mee. Jurgen: “De een is natuurlijk wat meer actief dan de andere. De oudste, Jelle, wil voor hoefsmid leren en helpt graag mee voor de keuring. Evert, de tweede, is meer voor de koets. Jens, de derde, helpt graag mee, net als hun kleine broertje Enzo. Ik vind het belangrijk dat ze het graag doen, want anders blijft het niet duren. Ook mijn vrouw Els Wulteputte is begaan met de paarden.”

BL

Meest recent

Meest recent