Chain: Onderzoek over werkbaarheid in voedingsbedrijven bij digitalisering
Hoe gaat de individuele werknemer van agrovoedingsbedrijven eigenlijk om met de digitalisatie op de werkvloer en de digitale transformatie doorheen de keten? Op die onderzoeksvraag zoeken ILVO, Flanders’ FOOD en Workitects een antwoord in een Europees Vlaams actieonderzoek. Geïnteresseerde agrovoedingsbedrijven kunnen in het project participeren als pionier-bedrijf.

Stephanie Van Weyenberg van ILVO: “Technisch gezien hebben we het digitale datadelen tussen bedrijven in een productieketen beter en beter onder de knie en de voordelen en kansen zijn inmiddels bekend. Maar slagen we er ook in om de samenwerking in de keten zo te organiseren dat de implementatie op elke werkvloer vlot verloopt en dat de betrokken medewerkers er ook voordeel uit halen?” Dit project Chain, een Europees Sociaal Fonds (ESF) project, mikt er dus op om een goede werkbaarheidsbalans te bekomen en te behouden bij het technische...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement