Startpagina Varkens

Op zoek naar mogelijkheden voor Belgisch varkensvlees in het Midden-Oosten

Deze week vindt in Dubai een van de grootste voedingsbeurzen ter wereld plaats: Gulfood. Op dit commerciële kruispunt in het Midden-Oosten, treffen exporteurs en handelaren uit Europa, Azië en Afrika elkaar.

Leestijd : 1 min

Naast een stand op Gulfood organiseerde Belgian Meat Office ook een netwerkreceptie op het Belgisch paviljoen van de Wereldexpo die nu in Dubai plaatsvindt. Aankopers en lokale partners werden er getrakteerd op Belgisch varkensvlees in aanwezigheid van onze exporteurs en de Belgische Ambassadeur Peter Claes. Het was de eerste keer dat er varkensvlees geserveerd werd op de Wereldexpo. Een retailtour vormde het sluitstuk van de verkenningsweek voor de varkensvleesexporteurs.

Varkensvlees niet langer strafbaar in Dubai

Dubai is recentelijk liberaler geworden ten aanzien van onder meer de consumptie van varkensvlees. Het is er niet langer verboden en Gulfood en de netwerkreceptie boden een ideale gelegenheid om het Belgische varkensvlees volop in de kijker te zetten met respect voor de lokale regels.

Vlam

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken