Startpagina Partner content

The Ponderosa en Kramp, al decennia ‘compagnons de route’

Partner content - Bij The Ponderosa in Deinze vinden particulieren en professionelen alles wat ze nodig hebben voor onderhoud, verbouwingen, tuinaanleg en aannemerij, land- en tuinbouw en nog veel meer. Zo’n ruim kwalitatief aanbod is enkel mogelijk wanneer je kan rekenen op degelijke leveranciers. Daarvoor doen vader Marnix en zijn zonen Peter en Bart onder andere beroep op het ‘Powered by Kramp’ – concept van Kramp, de one stop shop leverancier voor alle werkplaatsbenodigdheden: van deskundig advies tot werkplaatsoplossingen en de bijhorende productassortimenten. Denk onder andere aan verven, oliën, schoenen, handschoenen, handwerktuigen, … noem het en je vindt het in de winkel onder het Kramp-merk. Het private label van Kramp bestaat uit honderden producten die speciaal ontwikkeld zijn voor hardwerkende land- en tuinbouwers die behoefte hebben aan kwalitatieve professionele producten.
Leestijd : 3 min

"Betrouwbaarheid is cruciaal in de land- en tuinbouw en dat is een belangrijke factor geweest waarom we de afgelopen jaren gestaag gegroeid zijn. Onze klanten weten dat we alleen kwaliteitsproducten verkopen die samengaan met een eerlijke prijs en dat is precies de combinatie die we terugvinden in het assortiment van het merk Kramp", aldus Marnix. "Daarnaast zijn alle producten eenvoudig te bestellen en hebben ze korte levertijden zodat we onze klant optimaal kunnen ondersteunen.

Dat is meteen ook één van de redenen waarom zoon Peter besloot om vanaf dit jaar één van de Kramp Private Label Ambassadeurs te worden. Als ambassadeur staat hij achter het merk en de voordelen ervan en draagt hij dit ook uit.

De samenwerking tussen The Ponderosa en Kramp gaat terug tot de vader van Marnix, Armand, die het bedrijf 66 jaar geleden oprichtte. “Toen was het een smederij met daarnaast een café en een dancing. De werkplaats groeide sneller dan de rest maar toen we de horeca-activiteiten stopzetten, hebben we wel de naam behouden. Die was toen al goed ingeburgerd in onze regio, Oost-Vlaanderen. Kramp is al die jaren onze ‘compagnon de route’ geweest, eerst rechtstreeks vanuit Nederland, daarna vanuit de vestiging in Lummen. Ze bieden ons een compleet concept, een snelle levering en een aangenaam en betrouwbaar contact. Dat maakt het voor ons gemakkelijk om die service ook aan onze eigen klanten te bieden.”

 

30 jaar Kramp België

Kramp Internationaal bestaat ondertussen meer dan 70 jaar maar Kramp België zag in 1992 het levenslicht. Hiermee bestaat Kramp België dus dit jaar 30 jaar, een extra reden om te vieren. 1992 was ook het jaar dat Marnix The Ponderosa overnam van zijn vader en begon aan de verdere uitbouw van het bedrijf.

 

Vooruitdenken

Vandaag vind je The Ponderosa niet meer terug in Nazareth, waar het allemaal begon. In 2021 openden Marnix, Bart en Peter een nieuwe ruime locatie in Deinze. Ook de locatie in Drongen blijft bestaan. “Als dealer moet je vooruitdenken want stilstaan is achteruitgaan. Enkel op die manier kan je een divers aanbod uitbouwen met merken als Steyr, Krone, Case IH, Merlo, Weidemann, Stihl en Kubota. Die moeten we ook vlot kunnen leveren. Onze klanten zijn actief in land- en tuinbouw, wegenbouw en grondwerken, tuinaanleg en tuinonderhoud. Zij rekenen op ons voor een vlotte levering van hun materieel en wisselstukken. Daarom namen wij bijvoorbeeld in het najaar van 2021 de beslissing om 60 tractoren in stock te nemen. We voorzagen toen al lange levertijden voor nieuw materieel. En die voorspelling is ook uitgekomen maar wij kunnen onze klanten nog altijd bedienen.”

De nieuwe winkel doet het ook goed bij particulieren. The Ponderosa stelt ondertussen 26 mensen tewerk en maakt volop nieuwe plannen. To be continued!

 

Ontdek de workshopcampagne!

Ga nu langs bij The Ponderosa en ontdek het assortiment op Kramp verven, oliën, schoenen, handschoenen en handwerktuigen. Zo is je werkplaats weer volledig uitgerust.

 

Door onze partner Kramp

Edition numérique des abonnés
Meest gelezen