Startpagina Paarden

Veel volk voor nieuwe aanpak jaarmarkt

Het was voor de vierde keer dat er op de jaarmarkt in de Hoogstraat te Bazel gekozen werd voor een nieuwe en andere aanpak. Een jaarmarkt is geen stamboekprijskamp en dus is het nodig om te zoeken naar alternatieven.

Leestijd : 1 min

Vooreerst kreeg elke deelnemer dezelfde premie (50 euro per paard). In plaats van de klassieke reeksen werd er voor de trekpaarden en de rijpaarden gekozen voor 3 proeven: knapst getoiletteerd paard, paard met de mooiste gangen en schoonste paard.

Bij de trekpaarden was er ook een prijs voor het mooiste lot van 2 trekpaarden van dezelfde eigenaar. Die nieuwe aanpak werd geapprecieerd. Er was heel veel volk om en rondom de piste. Het jaarmarktcomité o.l.v. Charles Verstraeten, Eddy Rombaut en Ronny Van de Vijver was gelukkig na afloop. “We moeten de jaarmarkt blijvend nieuw leven inblazen” zeiden zij overtuigend.

B.L.

Lees ook in Paarden

Fokkerij van Issegem (fam. De Paepe) in Balegem

Paarden Met de bedoeling om minder bekende fokkers van het Belgisch trekpaard hun verhaal te laten doen, trokken we naar het landelijke Balegem bij de familie De Paepe. Vlak naast de lokale stokerij Van Damme ligt de fokkerij van Issegem. Op de laatste Nationale Prijskamp behaalden ze met hun lot van 3 merries een tweede plaats in het kampioenschap bij de loten.
Meer artikelen bekijken