Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe frontklep voor Pöttinger opraapwagens

Pöttinger heeft zijn Europrofi Combiline-opraapwagens verder ontwikkeld om te voldoen aan vragen uit de markt.

Leestijd : 1 min

De recentste ontwikkeling slaat op een nieuwe voorwand, die meer flexibiliteit en bedieningsgemak moet bieden aan de bestuurder.

Dankzij de geoptimaliseerde geometrie van de voorwand, en dan vooral van het bovenste frontpaneel, kan de aandrukklep nu beter worden aangepast aan het gewas. De veerbelaste klep stuurt het automatische laadsysteem aan. De 2.000 mm brede invoerklep zorgt voor een perfecte vulling van de laadruimte tot aan de randen.

In de standaarduitvoering kunnen 2 basisstanden handmatig worden ingesteld. Optioneel is een traploze hydraulische verstelling van de positie van de frontklep mogelijk. Dit zorgt er ook voor dat de frontklep makkelijk naar beneden gelaten kan worden als de opraapwagen in de maïsoogst wordt ingezet.

Voor maximaal behoud van de structuur van het opgeraapte gras is een optionele sensor leverbaar om het koppel op de invoerrotor te bewaken. Dat is belangrijk bij een nat en zwaar gewas. Dit komt veel minder snel tot de hoogte van de frontklep, waardoor het automatisch vulsysteem zich niet kan baseren op de sensoren van de frontklep. In die situatie moet het automatisch laadsysteem en de aansturing van de bodemkettingen gebeuren aan de hand van het koppel dat gemeten wordt op de invoerrotor.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken