Startpagina Bedrijfsnieuws

ForFarmers zag omzet stijgen in 2021

ForFarmers maakte recent zijn jaarresultaten van 2021 bekend. Zowel voor het bedrijf als voor de klanten was het een turbulent jaar, geeft CEO Yoram Knoop aan. “Stijgende inputkosten, dierziektes en de toenemende druk op de agrarische sector, hebben ons parten gespeeld.”

Leestijd : 2 min

Ondanks dat veel medewerkers van ForFarmers besmet zijn geweest met het coronavirus en ze vele uitdagingen in de toeleveringsketting hadden, konden de klanten goed blijven beleverd worden.

Gestegen kosten

De resultaten werden beïnvloed door het feit dat de grondstofprijzen harder stegen dan de prijzen voor de producten van en aan klanten. In deze omstandigheden was het lastig naast de grondstofprijzen ook de significant gestegen energieprijzen door te berekenen in de keten.

ForFarmers had in het eerste halfjaar ook een incident met ongunstig geprijsde verkoopcontracten in Duitsland, met druk op de marge als gevolg. Tegelijkertijd zagen ze echter herstel van de resultaten in Polen en was er een solide bijdrage van zowel de overname in de Nederlandse pluimveesector (De Hoop Mengvoeders) als de paardensector (Mühldorfer). Beiden werden begin 2021 overgenomen door ForFarmers.

Door de overname van De Hoop is de groeiende pluimveesector nu de grootste sector in de portfolio, vóór herkauwers en varkens.

Druk op marges

CEO Yoram Knoop verwacht dat de grondstof- en energieprijzen hoog blijven, mede gezien de zorgwekkende politieke situatie rondom Rusland en Oekraïne. Daardoor blijft er naar verwachting in 2022 druk op de marge en de kosten bestaan.

“Door ons te richten op optimale klantervaring, duurzaamheid en innovatie beogen we onze marktpositie te versterken. Tegelijkertijd maken we gebruik van onze schaalgrootte, werken we aan het realiseren van overnames en continueren we onze kostenoptimalisatieprogramma’s. Daarnaast zijn we in het licht van de veranderingen en uitdagingen in de agrarische sector een proces gestart om onze strategie te evalueren en waar nodig aan te scherpen. De uitkomst van deze evaluatie zal later in het jaar worden gepresenteerd”, aldus nog Yoram Knoop.

ForFarmers, TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken