Startpagina Paarden

Campagne PaardenPunt Vlaanderen: ‘Hou jezelf in toom’

In 2011 lanceerde het voormalige Paardenloket de actie ‘Hou jezelf in toom’. PaardenPunt Vlaanderen hernieuwt deze campagne.

Leestijd : 1 min

De campagne moedigde met behulp van een gedrags-wijzer menners en ruiters aan om op een veilige en respectvolle manier met paarden om te gaan op de openbare weg en in de piste.

In 2019 kreeg de campagne voor de eerste maal een opfrissing, waarbij de huisstijl van PaardenPunt Vlaanderen gebruikt werd. Daarnaast werd er naar iedere bekende manege en pensionstal in Vlaanderen een poster van de gedragswijzer verzonden.

Blijvende aandacht

Verkeersveiligheid is en blijft nog steeds een heikel punt, ook in de paardenwereld. Het blijft dus belangrijk om ook de ruiters te sensibiliseren over de (verkeers)regels op de baan en over de geijkte regels in de rijpiste.

PaardenPunt Vlaanderen nam 8 korte en ludieke video’s op om ruiters te sensibiliseren. De video’s zullen verspreid worden via sociale media om zoveel mogelijk ruiters te bereiken.

Meer informatie hierover vind je op www.paarden.vlaanderen.

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken