Bianca van Hazelbeek, kampioene fokmerries aan Nationale Prijskamp Belgisch trekpaard

Bianca van  Hazelbeek,  kampioene bij de fokmerries, van Marnick, Elize  en Virgini Van Buggenhout uit Aaigem, en lot afstammelingen
Bianca van Hazelbeek, kampioene bij de fokmerries, van Marnick, Elize en Virgini Van Buggenhout uit Aaigem, en lot afstammelingen - Foto: EDS

Bianca is geboren uit Buffalo van ’t Camillenhof en Oliva Van Hazelbeek, die in 2006 en 2007 ook kampioene werd bij de fokmerries. Oliva was één van de eerste dochters van Star van ’t Bloemenhof en haar moeder was Mina van ’t Langhof, dochter van Bloc Van Oombergen en Alma van ’t Valkenhof. Alma was een dochter van de te vroeg gestorven Zéphir van Hazelbeek. Ook via Bloc komen we terug in de Hazelbeekstallen (de stallen van Henri, Marnicks vader en grootvader van Elize en Virgini), via Yorkhaise van Hazelbeek.

Producten

Bianca heeft ondertussen 13 veulens gegeven: 1. Figaro Van Hazelbeek (Darko Van De Zaaidijk), goedgekeurde hengst; 2. Grand Cru (Guide van het Kruissewegje), werd als veulen verkocht; 3. Harmonie (Darko), behaalde verschillende eerste prijzen; 4. Jeanne-Joyeuse (Fons Van Aast) droeg als eerste de naam ‘van de Parelhoeve’; 5. Krak (Kondor van ’t Keerkenhof), haalde de hengstenkeuring niet door blessure; 6. L’ Espoir (Kondor), goedgekeurd en werd Vlaams kampioen; 7. Mirakel (Senateur van Hoeve de Eik), goedgekeurde hengst; 8. Nectar van de Parelhoeve (Max Van Schermershoek), goedgekeurd in België en voor het leven goedgekeurd in Frankrijk; 9. Orfee (Max), veulenkampioene in Appels en Vlaams kampioene bij de jaarlingmerries; 10. Premier (Max), goedgekeurde hengst; 11. Qadance sloot de ‘Max rij’ en werd goedgekeurd; 12. Reine (Jim Van’t Roetaert) werd geboren in 2020 en 13. Samba (Unik De Lichereau) geboren in 2021. Dit jaar is Bianca niet drachtig.

Resultaten

In haar jeugdjaren was Bianca een groene merrie en daarom scoorde ze niet zo hoog. Maar zoals goede wijn is Bianca gerijpt met de jaren en wist ze eerste plaatsen te bemachtigen op alle grote prijskampen, zoals Oudenaarde, Deinze, Vlaams kampioenschap en de nationale prijskamp. De kers op de taart was natuurlijk de titel ‘Nationaal Kampioene Fokmerries’ in 2018 en 2022. En zo volgt Bianca haar moeder Oliva van Hazelbeek op.

Bijzonder

“Bianca is in het algemeen een bijzonder paard. Ze laat zich steeds gelden in de stal en is nummer één in de rangorde. We hebben alle 3 een bijzondere band met Bianca. Wij kennen haar, maar zij kent ons ook. Ze weet met andere woorden hoever ze kan gaan bij ons drieën, want de ene laat al wat meer toe dan de andere”, vertelde ons Elize Van Buggenhout. “Bianca is 18 jaar en we wensen vooral dat ze nog zo lang mogelijk gezond mag blijven en baas kan spelen over de kudde. Een veulen zou nog leuk zijn, maar is zeker niet noodzakelijk. Ze heeft ons alles gegeven wat erin zat en met 6 goedgekeurde hengsten achter haar naam kunnen we niet meer dan oprecht gelukkig zijn”, besloot Elize.

BL

Meest recent

Meest recent