Startpagina Actueel

ILVO bevraagt landbouwers naar samenwerking met burgers

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) is bezig met een project ‘Boeren en Burgers’. Nu is er een vragenlijst samengesteld om de visie van de landbouwers te kennen met betrekking tot burgerparticipatie.

Leestijd : 1 min

Het ILVO wilt zo veel mogelijk landbouwers (van verschillende sectoren) bereiken vandaar deze oproep.

Wat bevragen?

Persoonlijk ervaringen rond het werken met burgers, barrières/voordelen van het werken met burgers, mening over verschillende vormen van burger-boer samenwerkingen (bv. landbouwbrigades, coöperaties, landbouweducatie).

Deze input gaat ILVO dan meenemen in een rapport waarin ze een reeks doorbraken proberen in kaart te brengen rond een sterke samenwerking tussen boer en burger, landbouw en maatschappij.

Vragenlijst

Hoe kunnen burgers een positievere rol spelen in de landbouw, en welke samenwerkingen tussen boer en burger zijn mogelijk? Enkele voorbeelden zijn: buurtbewoners die een handje toesteken, mee investeren in landbouw (bv. in grond, zonnepanelen), instappen in een coöperatie, willen bijleren, enzovoort.

Help het ILVO een inzicht te krijgen in de visie van landbouwers rond dit thema door het invullen van deze vragenlijst die er enkel is voor landbouwers. Deelnemers maken kans op een bon ter waarde van 150 euro.

Deelnemen aan de vragenlijst kan via volgende link: https://ghentunipss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8CxHUfMG8J2NsjA

ILVO

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken