Bayer oogst meer winst met landbouwactiviteiten

Tijdens de eerste 3 maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde.
Tijdens de eerste 3 maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. - Foto: Belga Image

Tijdens de eerste 3 maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. De operationele kasstroom (ebitda) steeg met 27,5 % tot 5,25 miljard euro, de nettowinst kende een aanwas van meer dan de helft tot 3,3 miljard euro.

CEO Werner Baumann heeft het over een "uitstekende groei" van zowel de omzet als winst. Hij wijst vooral naar de bedrijfstak "gewaswetenschappen" - het gaat onder meer om gewasbeschermingsmiddelen en genetische gemodificeerde zaden -, waarvan de omzet steeg met 27 % tot 8,4 miljard euro en de operationele kasstroom met de helft tot 3,7 miljard euro.

Wat de farmaceutische activiteiten betreft, gaat achter een licht gestegen omzet een gedaalde winst schuil, met name door toegenomen investeringen en onderzoekskosten.

Belga

Meest recent

Meest recent