Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer oogst meer winst met landbouwactiviteiten

Bayer heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer winst geboekt dan verwacht. Het Duitse concern zag vooral zijn landbouwactiviteiten fors groeien.

Leestijd : 1 min

Tijdens de eerste 3 maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. De operationele kasstroom (ebitda) steeg met 27,5 % tot 5,25 miljard euro, de nettowinst kende een aanwas van meer dan de helft tot 3,3 miljard euro.

CEO Werner Baumann heeft het over een "uitstekende groei" van zowel de omzet als winst. Hij wijst vooral naar de bedrijfstak "gewaswetenschappen" - het gaat onder meer om gewasbeschermingsmiddelen en genetische gemodificeerde zaden -, waarvan de omzet steeg met 27 % tot 8,4 miljard euro en de operationele kasstroom met de helft tot 3,7 miljard euro.

Wat de farmaceutische activiteiten betreft, gaat achter een licht gestegen omzet een gedaalde winst schuil, met name door toegenomen investeringen en onderzoekskosten.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken