Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer oogst meer winst met landbouwactiviteiten

Bayer heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer winst geboekt dan verwacht. Het Duitse concern zag vooral zijn landbouwactiviteiten fors groeien.

Leestijd : 1 min

Tijdens de eerste 3 maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. De operationele kasstroom (ebitda) steeg met 27,5 % tot 5,25 miljard euro, de nettowinst kende een aanwas van meer dan de helft tot 3,3 miljard euro.

CEO Werner Baumann heeft het over een "uitstekende groei" van zowel de omzet als winst. Hij wijst vooral naar de bedrijfstak "gewaswetenschappen" - het gaat onder meer om gewasbeschermingsmiddelen en genetische gemodificeerde zaden -, waarvan de omzet steeg met 27 % tot 8,4 miljard euro en de operationele kasstroom met de helft tot 3,7 miljard euro.

Wat de farmaceutische activiteiten betreft, gaat achter een licht gestegen omzet een gedaalde winst schuil, met name door toegenomen investeringen en onderzoekskosten.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken