Startpagina Economie

Tarweprijs op hoogste peil sinds 2008

De prijs voor zomertarwe heeft op de beurs van Minneapolis in de VS het hoogste niveau bereikt sinds 2008. De zware regenval in delen van Noord-Amerika heeft de zaaiactiviteiten ernstig vertraagd.

Leestijd : 1 min

Zomertarwe dient onder meer voor pizzadeeg.

Wintertarwe, gebruikt door bakkers, koerste dan weer naar het hoogste prijsniveau in 2 maanden door de droogte in het midden van de Verenigde Staten.

Droogte, overstromingen en hittegolven in de VS, Europa en India vormen een nieuwe bedreiging voor de wereldwijde voedselbevoorrading. Eerder had de Russische inval in Oekraïne de uitvoer van dat land al verstoord.

Belga

Lees ook in Economie

Lijnzaadsector trekt aan alarmbel over importtarieven op Russische landbouwproducten

Economie De sector van lijnzaadverwerkende bedrijven -in België vooral familiebedrijven- trekt aan de alarmbel rond het voorstel van de Europese Commissie om de invoertarieven voor graan, oliezaden en afgeleide producten uit Rusland en Wit-Rusland te verhogen. "Dat betekent een zware klap voor het voortbestaan van de Europese bedrijven die lijnzaad verwerken", klinkt het in een persbericht van Liprobel, de organisatie die de belangen van producenten van plantaardige oliën en vetten behartigt.
Meer artikelen bekijken