Startpagina Actueel

Na de aardbeien nu ook Hoogstraatse watermeloenen

In Hoogstraten slaagde de telersvereniging Tomeco erin om watermeloenen te kweken. Dat gebeurt in hoogtechnologische serres waarin het klimaat en de bewatering zeer precies bepaald kunnen worden. “Hopelijk kunnen we zo een zuiders product binnenkort verkopen via de korte keten”, zegt teler Mitch Vermeiren.

Leestijd : 1 min

Deze week worden de eerste zelfgekweekte watermeloenen geoogst door Tomeco. “We kunnen in onze serre het klimaat van zuiderse landen zeer goed kopiëren in onze serre. De gestuurde temperatuur en de bewatering creëren de ideale omstandigheden voor Belgische watermeloenen. Onze vruchten zijn wel kleiner dan de Spaanse. Ze wegen hier tussen de 700 g en 1,5 kg. De smaak is natuurlijk even lekker, en de producten zijn uitzonderlijk te koop bij Aldi”, aldus Mitch Vermeiren.

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken