Startpagina Actueel

Een boerenzakdoek of pin als steun voor de boer

Boeren op een Kruispunt merkt meer en meer hoe moeilijk de boerenstiel momenteel is: het aantal aanmeldingen bij de organisatie is nog steeds in stijgende lijn. Daarom roept het op om de landbouwer een moreel steuntje in de rug te geven: hang een boerenzakdoek uit of steek een pin op als teken van waardering en respect.

Leestijd : 2 min

Er staan veel veranderingen op stapel en de ongerustheid hier rond merkt Boeren op een Kruispunt in de aanmeldingen. “Onze landbouwers hebben zich nochtans door de tijd heen voortdurend aangepast aan veranderingen. Het is dan ook onjuist te stellen dat zij zich steeds zouden verzetten tegen verandering. Alleen heeft de landbouwsector, in tegenstelling tot andere sectoren, jammer genoeg niet de behoefte gehad om hiermee naar buiten te komen. Wie zich verdiept in de landbouwsector zal evenwel veel innovaties zien, ook op het vlak van duurzaamheid”, klinkt het vanuit de organisatie.

Veilig, duidelijk en respectvol

Veranderingen worden aanvaard wanneer 3 voorwaarden zijn vervuld: de veranderingen moeten veilig, duidelijk en respectvol zijn. Dat is niet anders in de landbouw. “Laat alle op til zijnde veranderingen op een veilige, duidelijke en respectvolle manier gebeuren, samen met de boeren. De landbouw is een deel van de oplossing en niet het probleem”, wordt verteld.

Steun #boerenzakdoek

De organisatie steunt de vreedzame en neutrale actie #boerenzakdoek: of je nu landbouwer bent of niet. Ze stimuleren door op te roepen tot actie: een boerenzakdoek aan je auto hangen, of aan je voordeur, aan je brievenbus, aan je tractor…

Er wordt ook meegegeven dat al een glimlach, een zwaai, een praatje, een ‘hoe gaat het’… manieren zijn om de boeren een hart onder de riem te steken.

Button dikke duim

Er zijn ook nog steeds buttons beschikbaar met een dikke duim (“Jouw sympathie geeft onze boeren energie!” ) naar aanleiding van het actieplan mentaal welbevinden in de landbouw . Ook deze campagne wil consumenten bewust maken van de belangrijke rol die landbouwers spelen in onze voedselvoorziening. “Onze landbouwers werken hard, 7 dagen op 7, voor veilig, kwaliteitsvol en duurzaam voedsel.”

Win een duoticket

Door die boerenzakdoek op een zichtbare plaats te hangen of door de pin op te spelden toon je respect en waardering en toon je geloof in de Vlaamse landbouwsector. En onder hen die een foto met een boerenzakdoek of de pin posten op de sociale media met de hashtag #boerenopeenkruispunt2022 , wordt 5 keer een duoticket weggegeven voor de (uitverkochte) voorstelling van ‘Zwins’ op 1 september op de Waelhoeve in Lotenhulle (Aalter).

Boeren op een Kruispunt - MV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken