Startpagina Veeteelt

Herontwikkeling voor slachthuis Bastenaken (Bastogne)

Meester-grossier Bernard Gotta (Viande Liège) en Marcel Peters, hoofd van vleesgroep PEMA, investeren 16 miljoen euro in de overname van het slachthuis van Bastenaken.

Leestijd : 1 min

De start van de werkzaamheden is gepland in 2024. Het project houdt de verdubbeling van de oppervlakte van de stallen en de modernisering van de slachtlijn in, naar 35 tot 40 dieren die per uur worden geslacht. Daarnaast worden ook verschillende procedures geautomatiseerd.

Het slachthuis ligt stil sinds het Veviba-schandaal in 2018, rond valse invriesdata op etiketten, en zocht sindsdien overnemers. In mei stemde de groep Idelux in met het overnamebod door de 2 Luikse investeerders. “Het slachthuis van Bastenaken is een van de meest krachtige instrumenten in België op vlak van de valorisatie van het vlees”, aldus de burgemeester van Bastenaken, Benoit Lutgen. “Er moest dus een investeerder gevonden worden die ervaring had in de materie.”

De totale investering voor de overname van de site bedraagt 16 miljoen euro. Het financieel plan van de overnemers, gespreid over 15 jaar, rekent op een omzet van 100 miljoen euro tijdens het eerste jaar. Ze zullen al hun activiteiten overbrengen naar de site in Bastenaken, die ongeveer 180 mensen zal tewerkstellen. De investeerders willen ook samenwerken met opleidingscentra om gekwalificeerd personeel aan te trekken.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken