Dagkampioenschap voor Bess van ‘t Kaleihof

De jaarling Bess van ’t Kaleihof van Philip Vandeginste werd dagkampioene.
De jaarling Bess van ’t Kaleihof van Philip Vandeginste werd dagkampioene. - Foto: JT

De jaarlijkse veulen- en jeugdprijskampen staan open voor zowel veulens, jaarlingen als 2-jarige paarden.

Veulens

In de reeks raszuivere hengstveulens wist het uit Frankrijk afkomstig hengstveulen Calin van Belle (vader Circle W Maxamillion) van fokker en eigenaar Sabrina Beck zijn reeks te winnen.

De spannende reeks voor raszuivere merrieveulens werd met slecht 1 puntje voorsprong gewonnen door opnieuw een uit Franrijk afkomstig veulen, Crystal van Belle (vader Circle W Maxamillion), met eveneens als fokker en eigenaar Sabrina Beck uit Frankrijk.

Jaarlingen

Bij de raszuivere hengsten/ruinenjaarlingen ging Bob van de Kazanddreef (vader Circle W Maxamillion) met de beker aan de haal. Bob is gefokt door zijn eigenaar Bernard Van Renterghem. In de reeks voor raszuivere merriejaarlingen ging de eer naar Bess van ’ t Kaleihof (vader Circle Y Ricky’s Max). Bess haalde 1 punt meer dan haar stalgenote Blanche van ’t Kaleihof van fokker/eigenaar Philip Vandeginste.

Tweejarigen

Amber Van de IJzerberg (vader Circle Y Ricky’s Max) is gefokt door en eigendom van Romer Til. Deze grote ruin ging bij de 2-jarige raszuivere hengsten/ruinen met het eremetaal lopen.

Veulenkampioene

Uit de merrie- en de hengstveulens werd een kampioen 2022 gekozen. Het was Crystal van Belle die de titel wist binnen te halen. Patrick Trio, voorzitter van de jury: “Ondanks haar jonge leeftijd ziet het ernaar uit dat dit een paard is voor de toekomst. Crystal is een groot en ruim veulen dat rastypisch is met een edel hoofd. Het jonge veulen is vrij correct in de benen.”

Amber van de IJzerberg (vader Circle Y Ricky’s Max) is gefokt door en eigendom van Romer Til en was de beste bij de tweejarige hengsten.
Amber van de IJzerberg (vader Circle Y Ricky’s Max) is gefokt door en eigendom van Romer Til en was de beste bij de tweejarige hengsten. - Foto: JT

Dagkampioene

Uit de reeksen van de 1- en 2-jarigen werd de dagkampioene gekozen en die eer was voor Bess van ’t Kaleihof. Patrick Trio: “Bess is een mooi gelijnd jong paard dat in goede keuringsconditie werd voorgesteld. Ze beschikt ook over een evenwichtig geproportioneerd exterieur. Ze wist haar fraaie beenwerk het beste te gebruiken. Ze is een waardige kampioene met veel rasuitstraling.”

Jury

Zoals steeds zorgden voorzitter Roger Talpe en secretaris Véronique Peeters voor een vlotte organisatie. De ringmeesters Herman Cleys, Roland Sonck en Bert Van Havermaet stonden paraat voor het vlotte verloop. An Geerinck praatte de prijskamp vlotjes aan elkaar.

De Belgische jury bestond uit Luc Declerq en Louis Van Hout, met Patrick Trio als voorzitter. Denis Beck was als Frans jurylid ook aanwezig. Nieuw voor deze keuring: Charlotte Couckuyt was aanwezig als stagiair-jurylid. Zij was de beste tijdens de officiële opleiding voor juryleden en zij keurt daarenboven reeds bij BWP. Vanaf nu is zij welkom als stagiair-jurylid bij het Vlaams Paard.

Nationale prijskamp

Op zondag 18 september gaat op de terreinen van Stal Talpe in Komen de nationale prijskamp van het Vlaams Paard door. Op het programma: vrije toegang (doorlopend van 8 tot 18 uur) met nationale prijskamp voor alle leeftijdscategorieën bij de merries en voor 1- en 2-jarigen bij de hengsten. Verder zijn er shows met Vlaamse Paarden, huifkartochten en een demo door de hoefsmederijschool.

Bernard Lenaerts

Meest recent

Meest recent