Startpagina Paarden

Selectie Europees kampioenschap

Deze keuring werd georganiseerd door de Vrienden van de Oost-Vlaamse Trekpaardenfokkers (VOT), in samenwerking met Koninklijke Maatschappij Het Belgisch Trekpaard (KMBT) en de gemeente Beveren-Waas. Deze prijskamp ging door in het kader van de Provinciale Fokveedag.

Leestijd : 1 min

Vijftig veulens streden op 14 augustus op een snikhete dag voor de ereplaatsen en kampioenstitels op het Gravenplein in Beveren-Waas.

Prijzen

“We proberen er alles aan te doen opdat de deelnemers uit hun kosten zouden komen”, vertelt Didier Van Horebeke. “Elke fokker krijgt 65 euro per paard en 100 euro voor de kampioenen. En niet te vergeten: voor elk paard is er een mooie naturaprijs geschonken door de sponsors.”

Tevens was er die dag de selectie van 10 veulens voor het Europees Kampioenschap, dat eind september in Sint-Pieters-Leeuw plaatsvindt. Er waren kampioenstitels voor Simba van de Molenput (eig. Familie De Brabander uit Evergem) als beste hengstveulen; voor Hermelien van de Spoorweg (eig. Didier en Hendrik Van Horebeke uit Oost-Eeklo) als beste merrieveulen; voor Bram van de Boomlozeput (eig. Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde) als beste 1-jarige hengst en voor Flora van ’t Hof te Moerzeke (eig. Andréas Van Geyte uit Moerzeke) als beste 1-jarige merrie.

Simba van de Molenput (eig. Familie  De Brabander uit Evergem),  beste hengstveulen.
Simba van de Molenput (eig. Familie De Brabander uit Evergem), beste hengstveulen. - Foto: VH

Hermelien van de Spoorweg (eig. Didier en Hendrik Van Horebeke uit Oost-Eeklo), beste merrieveulen
Hermelien van de Spoorweg (eig. Didier en Hendrik Van Horebeke uit Oost-Eeklo), beste merrieveulen - Foto: VH

Flora van ’t Hof te Moerzeke (eig. Andréas Van Geyte uit Moerzeke), beste 1-jarige merrie.
Flora van ’t Hof te Moerzeke (eig. Andréas Van Geyte uit Moerzeke), beste 1-jarige merrie. - Foto: VH

BL

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken