Startpagina Bedrijfsnieuws

AVR Spirit 7200-aardappelrooier met nieuwe Clean & Go-bunker

AVR voegt een nieuwigheid toe aan zijn Spirit 7200 getrokken, tweerijige verstekaardappelrooier, namelijk de Clean & Go-bunker.

Leestijd : 1 min

De nieuwe Clean & Go-bunker voorziet extra reiniging in de vorm van een reinigingsrol tussen de bunkerbodem en de elevator. Ook de keuze voor een spijlenmat als elevatormat brengt extra zeefcapaciteit.

Non-stop rooien heeft logistiek gezien een enorm voordeel. Met de Clean & Go-bunker combineert AVR het beste van 2 werelden: een bunker van 6,5 ton, zodat er voldoende buffer is om door te rooien als de kipper even op zich laat wachten, of om het veld vlot in te zetten en het rijdend lossen, waardoor veel tijd gewonnen kan worden omdat men niet meer moet stoppen, de bunker heffen en manoeuvreren rond de kipper om te lossen.

Doordat de elevator onafhankelijk van de bunkerbodem kan draaien, kan de bunker naar volle capaciteit gebruikt worden.

De bunker heeft de mogelijkheid tot capaciteitscontrole bij het lossen. Door te kijken op de productstroom in de elevator wordt de snelheid van de elevator automatisch aangepast om de bunker zo efficiënt mogelijk te legen. Dit geeft toch wat gebruiksgemak tijdens het al rooiend lossen.

Door 3 knikpunten in de elevator kan tot diep in de kipper gelost worden. Een optionele valbreker kan indien gewenst de val nog meer breken of kan gebruikt worden om al rijdend kisten te gaan afvullen.

AVR

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken