Startpagina Paarden

Nationaal LRV-kampioenschap

Het nationaal Kampioenschap is het hoogtepunt van het LRV-tornooiseizoen. Alleen de besten uit de competitie mogen zich komen bewijzen in jumping, individuele dressuur, groepsdressuur, g-rijden en mennen. En het belooft weer een schot in de roos te worden: een topmoment.

Leestijd : 1 min

Gunningenruiters

De Gunningenruiters Vissenaken-Glabbeek zetten er dit jaar op zondag 1 oktober hun schouders onder. Op de grens tussen Glabbeek en Kortenaken werd een terrein van 20 ha gras ingezaaid, en dat is nodig om zo’n 10.000 bezoekers en 600 paarden te ontvangen. Een goede ondergrond is immers van cruciaal belang.

De organisatie van dit evenement in het midden van een landelijk gebied is enkel mogelijk dankzij de goodwill van de landbouwers die hun akkers hiervoor ter beschikking hebben gesteld.

Fruitsector

Aangezien het evenement midden in de fruitstreek van Vlaams-Brabant ligt en het oogstjaar zwaar is tegengevallen willen de Gunningenruiters de fruitsector extra in het zonnetje zetten.

Paardensport

Zo’n nationaal kampioenschap draait uiteraard om hoogstaande paardensport maar het evenement huisvest nog heel wat andere dingen die de moeite waard zijn. Er zijn tal van randanimaties die ervoor zorgen dat jong en oud ten volle aan hun trekken kunnen komen. Zo zijn er voor de kinderen ponyritten en springkastelen. Ideaal voor een uitgelezen familiedag. Plaats van het gebeuren: Heerbaan 2 te Kersbeek-Miskom. Als de weergoden nu ook nog meewerken, wordt Vissenaken een topper in de geschiedenis van LRV.

B.L.

Lees ook in Paarden

Fokkerij van Issegem (fam. De Paepe) in Balegem

Paarden Met de bedoeling om minder bekende fokkers van het Belgisch trekpaard hun verhaal te laten doen, trokken we naar het landelijke Balegem bij de familie De Paepe. Vlak naast de lokale stokerij Van Damme ligt de fokkerij van Issegem. Op de laatste Nationale Prijskamp behaalden ze met hun lot van 3 merries een tweede plaats in het kampioenschap bij de loten.
Meer artikelen bekijken