Startpagina Economie

Indonesië: een nieuwe markt voor Belgisch diepvriesproducten, en verse groenten en fruit?

Minister van Landbouw David Clarinval (MR) bracht van 23 tot 26 oktober een bezoek aan Indonesië. De bedoeling van het bezoek was om de handel in levensmiddelen tussen beide landen te bevorderen.

Leestijd : 1 min

Zo werd onder meer een protocol ondertekend tussen het FAVV en het Indonesische ministerie van Landbouw over melk. Indonesië is met meer dan 270 miljoen inwoners het vierde meest bevolkte land ter wereld en is een belangrijke handelspartner voor de Belgische zuivelsector. Volgens minister Clarinval garandeert de tekst de uitvoer van kwaliteitszuivelproducten van België naar Indonesië.

De minister voegt daar aan toe dat wat betreft de markttoegang voor diepvriesproducten, zoals frieten, het dossier bijna is afgerond. Er werd ook gepraat over de Belgische export van verse groenten en fruit, zoals witlof, prei en peren en over het partnerschap voor het fokprogramma van het "Belgisch Wit Blauw" tussen Indonesië en ons land.

"Ik beschouw deze reis als een succes. Ik heb kunnen bevestigen dat België en de Europese Unie de banden tussen ons en Indonesië willen aanhalen, en ik heb kunnen vaststellen dat wij het op dit punt eens zijn. De ontwikkelingen in de verschillende dossiers zullen het mogelijk maken een markt te openen voor Belgische producenten en onze producten internationaal te promoten", aldus nog minister Clarinval.

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken