Startpagina Maïs

Limagrain: Huidige evolutie richting ‘beren van maïs’

Op het proefveld van Limagrain in Otegem, West-Vlaanderen proberen maïs, voederbieten en groenbedekkers ondanks het herfstige weer nog zo veel mogelijk droge stof op te bouwen. Naast het veld rapporteerde Limagrain nog over de biologische maïscoating TSSV-2, de verdiensten van veldbonen en de meest geschikte wintergranen voor komend seizoen.

Op de jaarlijkse proefvelddemo toonde Limagrain welke maïsrassen het in huis heeft, en wat er de komende jaren in de pijplijn schuilt. Verder pakt Limagrain uit met een biologische maïscoating die de beworteling van het gewas stimuleert.

Het bedrijf heeft evenzeer aandacht voor andere gewassen, en dat beperkt zich niet tot wintergranen. “Wij zijn actief in alle gewassen in de Belgische landbouw”, maakt Marc Ballekens, directeur strategie en marketing, zich sterk. Bijgevolg krijgen ook winterveldbonen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken