Startpagina Paarden

Veulenprijskamp PAKOV

De jaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem kende een geslaagde editie, de drukste editie in 20 jaar. Naar jaarlijkse traditie ging er de veulenprijskamp van Pakov door. Om organisatorische redenen werd het aantal inschrijvingen beperkt tot ongeveer 50 trekpaarden.

Leestijd : 2 min

Er werden verschillende categorieën aangeboden.

Hengstveulens

De hengstveulens – geboren in 2022 – werden ingedeeld in 2 reeksen.

Bij de oudsten won Wesley van Issegem, van eig. Karolien De Paepe. De jongste reeks werd gewonnen door Tuur van de Parelhoeve, in eigendom van Marnick, Elize en Virgini Van Buggenhout. Wesley van Issegem, een bruine zoon van Jim van ’t Roetaart werd kampioen bij de hengstveulens.

Merrieveulens

De merrieveulens – geboren in 2022 – werden ingedeeld in 3 reeksen.

Bij de oudsten won Samba de Guignies, van eig. Ludo Musschoot. De middenreeks werd gewonnen door Margot van de Molenput. De jongste reeks werd gewonnen door Donna van de Musschoot, in eigendom van Ludo Musschoot. Het kampioenschap van de merrieveulens, dit jaar geboren, ging naar nr 103, Samba de Guignies.

Jaarlingmerries

Bij de jaarlingmerries waren er 2 reeksen, hier niet op leeftijd, maar op maat ingedeeld.

In de kleine maat ging Jasmin van de Lindehoef met het goud lopen.

Bij de grootste merrieveulens ging de overwinnning naar Ulla van de Kloosterdreef van de gebr. Vanheule.

Kampioene bij de merrieveulens werd Jasmin van de Lindehoef van fokker/eigenaar André De Boe uit Ophasselt.

Tweejarige merries

Tot slot waren er de tweejarige merries, eveneens ingedeeld in kleine maat en grote maat.

In de kleine maat ging Rêve van de Parelhoeve – eig/fok. Fam. Marnick Van Buggenhout met het goud lopen. Bij de grootste merries van 2 jaar ging de overwinnning naar Justine van ’t Vijverhof van fokker/eigenaar Kristof Quintyn. Het kampioenenlint bij de tweejarige merries ging later de dag naar Stal van de Parelhoeve met Rêve van de Parelhoeve. Hiermee werd een geslaagde prijskamp afgesloten.

Pakov en de organisatoren van Jaarmarkt Houtem konden terugkijken op een geslaagde veulenprijskamp met veel publiek, dat, mede dankzij het goede weer, afgezakt was naar Sint-Lievens-Houtem. De veulenprijskamp werd voor velen de start van een tweedaagse uitstap.

Ann Muys

Lees ook in Paarden

Paarden houden in landelijk gebied

Paarden Op 10 november bracht het studie- en adviesbureau DLV, in samenwerking met Paardenpunt Vlaanderen, een informatief webinar met als thema: ‘Paarden houden in landelijk gebied’. Het webinar was tevens een bloemlezing van de thema’s die aangepakt worden op diverse infoavonden en van een bijkomend webinar in de loop van deze winter.
Meer artikelen bekijken