Startpagina Paarden

Jurylid Jos Cleeren overleden

Eind november hebben we moeten afscheid nemen van Jos Cleeren. Ondanks minder goede berichten over zijn gezondheidsproblemen, was het toch een onverwacht heengaan van ons officieel jurylid uit Limburg.

Leestijd : 1 min

In de ernstige, soms gespannen sfeer binnen en buiten het trekpaardenstamboek was Jos altijd het breekpunt ten voordele van zijn nuchtere humor. Het zal wennen zonder hem. Op zijn manier bekeek en keurde hij het Belgisch trekpaard, waarmee men wel of niet tot een akkoord kwam zonder wrevel of ruzie. Zodoende verwierf Jos respect zonder veel lawaai.

Met een verzorgd harmonieus koppel trekpaarden en een keurig gerestaureerde boerenwagen werd hij respectvol gebracht naar een sereen diepzinnige afscheidsviering in Aula 'de Heyde' in Zelem-Halen.

Op zijn nagedachtenisprentje konden we zijn woorden lezen : ‘Ich wee nie wa gelle daut, ma ich gon sloopen - daut et licht ut en trek de deur tow.’

Dat zullen we moeten doen, maar toch zullen we je missen.

Tot ziens beste Jos - adieu.

Ides Versyck

Sorry, the PDF couldn't be displayed

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken