Startpagina Paarden

Jurylid Jos Cleeren overleden

Eind november hebben we moeten afscheid nemen van Jos Cleeren. Ondanks minder goede berichten over zijn gezondheidsproblemen, was het toch een onverwacht heengaan van ons officieel jurylid uit Limburg.

Leestijd : 1 min

In de ernstige, soms gespannen sfeer binnen en buiten het trekpaardenstamboek was Jos altijd het breekpunt ten voordele van zijn nuchtere humor. Het zal wennen zonder hem. Op zijn manier bekeek en keurde hij het Belgisch trekpaard, waarmee men wel of niet tot een akkoord kwam zonder wrevel of ruzie. Zodoende verwierf Jos respect zonder veel lawaai.

Met een verzorgd harmonieus koppel trekpaarden en een keurig gerestaureerde boerenwagen werd hij respectvol gebracht naar een sereen diepzinnige afscheidsviering in Aula 'de Heyde' in Zelem-Halen.

Op zijn nagedachtenisprentje konden we zijn woorden lezen : ‘Ich wee nie wa gelle daut, ma ich gon sloopen - daut et licht ut en trek de deur tow.’

Dat zullen we moeten doen, maar toch zullen we je missen.

Tot ziens beste Jos - adieu.

Ides Versyck

Sorry, the PDF couldn't be displayed

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken