Startpagina Bedrijfsnieuws

New Holland toont landbouwmachines op alternatieve brandstoffen

New Holland Agriculture onthulde op het CNH Industrial Tech Day-evenement, dat begin december 2022 in Phoenix (Verenigde Staten) werd gehouden, 2 nieuwe prototypes van tractoren en nieuwe autonomiefuncties.

Leestijd : 4 min

Het tweedaagse evenement werd georganiseerd door CNH Industrial om de voortgang te demonstreren die het bedrijf heeft behaald op het gebied van precisietechnologie. Het bood de kans om meer te ontdekken over aankomende projecten van de merken van CNH Industrial, inclusief New Holland Agriculture. Deze laatste presenteerde vooruitgang in zijn langdurige toewijding tot een duurzame landbouw en vooral alternatieve brandstof- en elektrificatietechnologieën.

Road to Carbon Neutral Farming is een project van New Holland bedoeld om gebruikers van machines te voorzien die een andere brandstof dan diesel gebruiken en om tegelijkertijd te werken aan een brede benadering om de koolstofvoetafdruk in de landbouw te verkleinen.

Prototype van T7 Methane Power LNG

De LNG-tractor, die op het evenement werd onthuld, is een prototype ontwikkeld om te voorzien in de groeiende vraag naar machines met hoog vermogen die uitstekende prestaties combineren met lagere emissies en bedrijfskosten.

New Holland zal met haar LNG-oplossing de autonomie van haar huidige methaanproducten meer dan verdubbelen, terwijl de duurzaamheid van het landbouwbedrijf ook toeneemt. Dit is mogelijk doordat met gebruik van vloeibaar methaan 4 keer zoveel brandstof kan worden opgeslagen dan met gebruik van gecomprimeerd gas (CNG). Daardoor neemt de autonomie van de tractor enorm toe, zelfs wanneer de tractor voor vermogensintensieve toepassingen wordt gebruikt.

Met een 270 pk-model genereert de T7 Methane Power LNG hetzelfde vermogen en koppel als een gelijkwaardige dieseltractor.

De beste oplossing om emissies en kosten te verlagen, die momenteel op de markt verkrijgbaar is, is natuurlijk gas, en dan vooral biomethaan, volgens New Holland. Zij weten ook dat autonomie heel belangrijk is. Daarom is dat al verbeterd op de bestaande T6 Methane Power-tractor. Als aanvulling of uitbreiding werd nu dus de nieuwe T7 Methane Power LNG voorgesteld. Deze biedt een hoger vermogen en toegenomen autonomie.

De T7 Methane Power LNG is uitgerust met het gepatenteerde actieve temperatuurgeregelde brandstofsysteem.Het bevat een roestvrijstalen tank die naar het model is gevormd van zijn dieseltegenhangers.

Voor het ontwerp van het prototype werd een ‘next-gen’ vormgeving door New Holland gecombineerd met de klassieke esthetica van het merk, met een ‘Clean Blue’-kleur, krachtige ledachterlichten met geïntegreerd kenmerkend New Holland-blad, een verlicht blad in de C-stijl, glanzende zwarte wielen en voorspatborden met speciale Clean Blue-accenten. Het luchtkoepelvormige dak van de cabine loopt over de hele lengte en biedt een beter zicht en een beter ruimtegevoel.

T4 Electric Power

De tweede belangrijke innovatie die tijdens het evenement werd onthuld, is de T4 Electric Power. Het is het prototype van de eerste, volledig elektrische tractor met autonome functies. Deze tractor is uitermate geschikt voor werkzaamheden met lager vermogen, en markeert een belangrijke mijlpaal op de weg van New Holland naar elektrificatie.

De T4 Electric Power is een prototype van een volledig elektrische tractor met autonome functies.
De T4 Electric Power is een prototype van een volledig elektrische tractor met autonome functies. - Foto: New Holland

De T4 Electric Power werd ontwikkeld door het team van experts van CNH Industrial in de Verenigde Staten en Italië, in samenwerking met Monarch Tractor (specialist in volledig elektrische autonome tractoren). Het project stelde belangrijke kenmerken voorop: werkzame tijd van de batterij en prestaties, terwijl een duurzame benadering werd gehandhaafd, waarmee de emissies, geluidsniveaus en de algehele impact van de machine op het milieu zouden worden teruggebracht.

De batterij van de tractor biedt een uitstekende werkzame tijd – tot één volledige dag gebruik – en kan met snelle laadsystemen in slechts één uur worden opgeladen. De machine kan als back-upvoeding worden gebruikt voor andere apparaten en machines of kan energie leveren voor werktuigen.

Het geluidsniveau is met wel 90% teruggebracht en de trillingen zijn ook enorm gedempt. De T4 Electric Power voldoet daarmee aan de strengste gemeentelijke voorschriften voor geluid. Daardoor kan er ook ‘s nachts mee worden gewerkt. Bovendien zijn ze beter voor het welzijn van het vee, vooral wanneer in overdekte plaatsen, zoals een stal, wordt gewerkt.

Precisietechnologie

De 2 prototypes die op Tech Day werden gepresenteerd, zijn uitgerust met de nieuwste functies van precisietechnologie. Denk hierbij aan New Hollands PLM Intelligence oplossingen.

De T4 Electric Power markeert een vooruitgang in autonoom rijden met geautomatiseerde functies die worden geleid door sensoren en camera’s op de tractor. Daarmee kunnen bestuurders meerdere machines synchroniseren, obstakels detecteren en vermijden, en de status van de processen controleren.

Met de modus ‘Shadow Follow Me’ kunnen bestuurders machines synchroniseren om met elkaar samen te werken. Een 360-graden waarnemingssysteem detecteert en vermijdt obstakels. Telematica en automatische besturing houden alle functies voor de bestuurder onder controle. Met machineparkbeheer kunnen boerderijmanagers aan elke machine taken toewijzen. Werktuigherkenning zorgt ervoor dat de tractor naadloos aan het vereiste werktuig wordt gekoppeld.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken