Startpagina Bedrijfsnieuws

Merlo antwoordt op stikstofproblematiek met de eWorker-verreiker

De stikstofproblematiek heeft zware gevolgen voor zowel constructie als landbouw. Voor deze problematiek biedt Merlo nu als antwoord de generation zero eWorker.

Leestijd : 2 min

De zoektocht naar specifieke innovatieve oplossingen en technologieën, onder andere om aan de milieuproblematiek (stikstof) te beantwoorden, heeft bij Merlo geleid tot de creatie van een gamma verreikers met kleine afmetingen en met respect voor het milieu. Ze worden namelijk voor 100% elektrisch aangedreven door batterijen.

Generation Zero

Generatie ‘Zero’ is een vernieuwend concept bij Merlo waarmee ze een ommekeer willen teweegbrengen binnen de wereld van de verreikers. De eWorker is bij hen de eerste volledig elektrische machine. Generation Zero staat voor 0 uitstoot, 0 geluid en 0 brandstofverbruik.

Het nieuwe gamma wil de impact op het milieu verminderen en het rijcomfort, de wendbaarheid en de prestaties verbeteren. Daarom heeft Merlo zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van dit product, zowel qua onderzoek als qua productiviteit. De nieuwe machines worden intern geproduceerd dankzij de ontwikkeling van een productiesysteem dat geïntegreerd is in een hoogtechnologisch, digitaal en op maat gemaakt platform.

Compacte kracht

De eWorker weegt net geen 5 ton, kan tot 25km/uur rijden en heft een gewicht tot maximum 2.500 kg. De Merlo eWorker is vanaf de basis nieuw ontworpen. Op die manier kon de machine zo efficiënt mogelijk rondom de elektrische tractie worden geconstrueerd.

De loodzuuraccu is een zeer bewuste keuze, met als reden dat deze goedkoper is dan een lithium-ion-accu. Dat is belangrijk, als je bedenkt dat de eWorker een makkelijk wisselbare batterij heeft. Het batterijpakket van 46kWh biedt een grote autonomie van ongeveer 8 uur. Opladen duurt tussen de 8 à 9 uur.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken