Startpagina Paarden

Feestelijke optocht in Lennik

Op 6 september 1992 werd Príns, de Trots van Brabant plechtig ingehuldigd in Lennik. Het standbeeld, gemaakt door Koenraad Tinel, brengt hulde aan het Belgisch trekpaard, trots van Lennik, van Brabant en van gans ons land.

Leestijd : 1 min

De 10de en de 20ste verjaardag van dit bronzen paard werden gevierd met een stoet in 2002 en 2012. Op 10 september ll. ging de 25ste verjaardag eveneens gepaard met een feestelijke optocht door het centrum van Lennik, waaraan 140 trekpaarden deelnamen.

Er waren paarden die karren, wagens, koetsen en landbouwalaam trokken. Maar ook paarden aan de hand en bereden. “En de verschillende haarkleuren van het Belgisch trekpaard, met inbegrip van de zeldzame appelschimmelkleur waren vertegenwoordigd” vertelde ons Robert Piessens van Trekpaardenmagazine. De stuwende kracht achter deze prachtige manifestatie is het Prinscomité onder leiding van ereburger Godelieve Eeckhout. Van deze optocht is door Robert Piessens een film gemaakt die u hieronder kan bekijken.

B.L.

Lees ook in Paarden

Bezoek aan het Museum van het Belgisch Trekpaard

Paarden Naar aanleiding van de Erfgoeddag op zondag 23 april was het opendeurdag in het Museum voor het Belgisch Trekpaard te Vollezele. Na een warm welkom werd het verhaal van het ontstaan van ons beste koudbloedras op boeiende wijze door de enthousiaste gids Werner verteld.
Meer artikelen bekijken