Startpagina Actueel

Pluktuin in Antwerpen verdeelde 100.000 tulpen

Op het Koningin Astridplein in Antwerpen werd zaterdag 21 januari het nieuwe bloeiseizoen feestelijk ingezet. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) organiseerde voor de vierde keer een pluktuin met 100.000 Vlaamse tulpen.

Leestijd : 1 min

Het publiek kon gratis 15 exemplaren meenemen. De bloemen werden uitgedeeld aan 6.500 plukkers. De pluktuin werd om 13u geopend door de meter van de actie, radiopresentatrice Kawtar Ehlalouch.

De pluktuin is een gezamenlijk initiatief van VLAM en de Vlaamse siertelers. Naast tulpen zijn vanaf dan de klassieke voorjaarsbloeiers zoals narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Ze brengen de lente in huis en drukken de donkere wintermaanden naar de achtergrond.

“We kiezen voor Vlaamse tulpen omdat ze in het seizoen zijn, ze goed tegen de koude kunnen en ze zich goed lenen voor een pluktuin”, zegt Liliane Driesen, woordvoerder van VLAM. De bloemen zijn afkomstig van teler Tuliflor uit Wervik. Met ongeveer 50 miljoen stuks per jaar is Tuliflor het grootste tulpenbedrijf in België en een belangrijke speler in Europa.

VLAM

Lees ook in Actueel

Poolse regering zegt dat akkoord over Oekraïense graaninvoer nog veraf is

Boerenprotest De Poolse regering heeft vrijdag 23 februari aan het Franse persagentschap AFP meegedeeld dat een akkoord over de Oekraïense graaninvoer nog veraf is. Poolse boeren blokkeren al weken de grensovergang met Oekraïne uit onvrede met opgeschorte Europese importtarieven en quota voor landbouwproducten uit het deels door Rusland bezette land.
Meer artikelen bekijken