Startpagina Maïs

Een goede maïsopbrengst was nog nooit zo belangrijk

“De wereld staat op zijn kop, en daar wil ik het vandaag dan ook over hebben”, zo start KWS-directeur Jan Bakker zijn betoog. De stijgende prijzen, het weer, de inflatie, onze CO2-footprint, het nieuwe GLB… De landbouw heeft nog nooit in zo’n woelig water gezeten, en moet inzetten op rendabiliteit. “Op het vlak van maïs kiezen nog te veel landbouwers het verkeerde ras en zo lopen ze opbrengst mis. De landbouwer zal meer dan ooit moeten rekenen.”

Naar jaarlijkse gewoonte nodigt KWS-directeur Jan Bakker de pers uit voor een follow-up in de landbouw. Met zijn 28 jaar ervaring bij KWS heeft hij het landschap dan ook enorm zien veranderen. “Maar nu staat de wereld wel echt op zijn kop”, vertelt hij. Wat de landbouw meemaakt, is niet van het minste, maar toch is niet alles negatief. “Voor veel landbouwers is de toekomst onzeker. We zullen moeten zien wat het jaar 2023 ons brengt.”

Economische en politieke uitdagingen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken