Startpagina Actueel

Nieuwe topman voor FrieslandCampina

FrieslandCampina krijgt begin volgend jaar een nieuwe topman. Het zuivelbedrijf wil de huidige financieel directeur Hein Schumacher aanstellen als opvolger van Roelof Joosten, zo kondigde het woensdag aan.

Leestijd : 1 min

“Met Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis”, meldt de raad van commissarissen van FrieslandCampina in een persbericht. Schumacher is sinds begin 2015 als bestuurder aan FrieslandCampina verbonden. Hij werkte eerder onder meer voor Heinz in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China.

Roelof Joosten verlaat het bedrijf aan het eind van dit jaar. Hij werkte sinds 2004 voor FrieslandCampina en was sinds juni 2015 de CEO. De geplande benoeming van Schumacher wordt nog voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad. Over de vrijgekomen positie van Schumacher wordt later een beslissing genomen.

FrieslandCampina is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld, met 18.900 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België. Het bedrijf stelt wereldwijd bijna 22.000 mensen tewerk, van wie 1.540 in België (in Aalter, Bornem, Bree, Genk en Lummen en het commerciële hoofdkwartier in Destelbergen). Het bedrijf is bekend van merken als Campina, Chocomel, Fristi en Milner.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken