Langetermijnblootstelling aan residuen via de consumptie van groenten en fruit geen risico
Het FAVV organiseerde op vrijdag 24 februari zijn jaarlijkse bijeenkomst met zijn Wetenschappelijk Comité en Raadgevend Comité. Op die manier worden de verschillende actoren uit de voedselketen betrokken in één open debat waar wetenschap het woord voert. Onderwerp was de vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen: risico’s, opportuniteiten en bedreigingen voor food safety en food security.

Door middel van dit debat wordt synergie en onderling begrip gestimuleerd tussen het FAVV, de wetenschappelijke wereld en de vertegenwoordigers van de belangrijkste beroepssectoren, consumentenorganisaties en betrokken overheden. De verschillende belangen, actuele trends en uitdagingen van morgen komen aan bod, en dit alles met het doel om de consument te blijven beschermen.
Het thema dat dit jaar op de agenda stond: “Vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen: risico’s,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement