Startpagina Actueel

BoerBurgerBelangen wil naar de kiezer trekken

Het Vlaamse initiatief BoerBurgerBelangen wil een politieke partij worden en daarmee naar de kiezer trekken. Dat heeft bezielster Tine Hermans gezegd in De Ochtend op Radio 1.

Leestijd : 1 min

'BoerBurgerBelangen' is geënt op de Nederlandse partij BoerBurgerBeweging (BBB) die ruim een week geleden bij de provinciale verkiezingen in Nederland een politieke aardverschuiving veroorzaakte. De partij, die de belangen van de Nederlandse landbouwers behartigt, werd er onder leiding van Caroline van der Plas de grootste in alle provincies.

De Facebookgroep die Hermans in het zog daarvan oprichtte, telt intussen al 13.000 leden. "Als we zien hoeveel mensen ons initiatief steunen en aanbieden om te helpen vanuit heel Vlaanderen, dan denk ik dat we ervoor moeten gaan", zegt Hermans in De Ochtend. BoerBurgerBelangen heeft ambities heeft om naar de kiezer te trekken. "We zijn ons aan het organiseren om die richting uit te evolueren. Dat is de bedoeling."

"Wij zijn ons goed aan het omringen en we gaan aan de weg vooruit timmeren", zegt Hermans nog. "Uiteraard krijgen we zeer veel steun van de landbouwers, maar er zijn veel mensen die verandering willen in de politiek. Het signaal in Nederland heeft dat duidelijk gemaakt en dat gevoel leeft hier bij mensen ook."

Belga

Lees ook in Actueel

Opnieuw een uitdagend jaar voor aardappeltelers

Aardappelen De Verenigde Naties (FAO) riep 30 mei uit tot de ‘Internationale Aardappeldag’. Het gewas is van wereldbelang voor de voedselvoorziening, maar onze aardappelboeren hadden het vorig jaar niet makkelijk met de teelt. Ook dit jaar kampen ze alweer met heel wat uitdagingen.
Meer artikelen bekijken