Startpagina Bedrijfsnieuws

Aflevering allereerste elektrische Avant wiellader

Begin deze maand werd de allereerste volledig elektrisch aangedreven Avant-kniklader in de Benelux afgeleverd. Plaats van het gebeuren was Kwekerij Menkehorst in het Nederlandse Hengelo. Het bedrijf van de familie Menkehorst is al meer dan 40 jaar lang gespecialiseerd in het kweken van bomen, sierheesters, vormplanten, haagplanten, taxus en buxus.

Leestijd : 2 min

De producten van Menkehorst Kwekerijen worden in meer dan 20 Europese landen verkocht door middel van groothandel, cash & carry, online verkoop en het organiseren van 2 complete bestelbeurzen in het voor- en najaar.

Het was dan ook in de rand van de voorjaarsbeurs 2017 dat de officiële overhandiging van de sleutels van de gloednieuwe Avant e5 doorging voor de ogen van een talrijk opgekomen publiek.

De Avant e5 is de eerste elektrisch aangedreven kniklader in het gamma van de Finse fabrikant. De machine is voorzien van een lood-zuur batterij én een eigen laadsysteem.

Tom Raepers van Avant Machinery legt uit dat consumenten en fabrikanten tegenwoordig veel milieubewuster denken en de wetgeving omtrent de emissienormen voor machines wordt steeds strenger. Met de accu-aangedreven kniklader komt Avant tegemoet aan de stijgende vraag naar elektrische machines, met een verlaagde geluidslast en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Op het vlak van karakteristieken en afmetingen, komt de elektrische e5 het meest in de buurt van de dieselaangedreven 528, waarmee hij, op de motor na, de meeste componenten deelt.

Het toepassingsgebied voor deze elektrische kniklader is zeer divers. Zo kan hij perfect gebruikt worden voor goederenbehandeling in gesloten ruimtes en/of in werkomgevingen waar er strikte emissienormen of geluidsrestricties van toepassing zijn.

De geïntegreerde batterijlader, maakt het mogelijk om de batterijen altijd en overal te kunnen opladen van zodra er een 230V / 10A stopcontact aanwezig is, terwijl het accu-wisselsysteem garant staat voor de continuïteit van het werk. Op die manier kan de gebruiker de ganse dag door een beroep blijven doen op zijn machine.

Roy Menkehorst van de plantenkwekerij legt uit dat hun bedrijf- integraal onderdeel is van het landschap waarin we ons bevinden. Daarom wordt er binnen hun bedrijf zeer veel waarde gehecht aan een duurzame, milieubewuste productie van gewassen. In het kader van deze visie is de aankoop van de elektrische Avant dus een logische en weloverwogen investering. Door te investeren in elektrisch intern transport vermindert de plantenkwekerij de uitstoot en geluidsoverlast van de machines, waardoor het milieu minder belast wordt en de medewerkers in een gezonde omgeving hun werk kunnen uitvoeren.”

Meer info via: Avant Machinery NV, Tiensesteenweg 240, 3800 Sint-Truiden, tel: 011/68.78.65, www.avantmachinery.be.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken