Startpagina Actueel

Veilinghuis zoekt overnemer voor Belgisch kweekvleesbedrijf Peace of Meat

Veilinghuis Hammertime is op zoek naar een overnemer voor het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat. Het bedrijf ging failliet nadat het Israëlische moederbedrijf de geldkraan dichtdraaide, maar de curator hoopt nog een overnemer te vinden via een online veiling voordat de activa worden geliquideerd.

Leestijd : 2 min

Peace of Meat werd in 2019 opgericht en geldt als een pionier voor kweekvlees in ons land. Via biologische processen kweekt Peace of Meat vet- en levercellen, meer bepaald vetten van kip en eend. Zo wil men bijvoorbeeld foie gras maken van in een labo gekweekte eendenlevercellen.

Overnemer gezocht

Eind 2020 werd het bedrijf overgenomen door het Israëlische Meat-Tech 3D voor 15 miljoen euro. Dat besliste om de investeringskraan dicht te draaien waardoor Peace of Meat failliet ging. De curator besliste echter om een overnemer te zoeken en schakelde hiervoor veilinghuis Hammertime in.

Volgens dat veilinghuis stond het bedrijf op het punt om een doorbraak te bereiken en zou het binnen enkele jaren als eerste ter wereld 100% organisch gecreëerd vlees kunnen maken.

Er wordt dus niet alleen een overnemer gezocht voor de inboedel en apparatuur, maar ook voor de kennis van het personeel. Voor het bedrijf in Israëlische handen viel, waren er 30 personeelsleden. Na herstructureringen waren dat er nog 20. Zij zijn volgens Hammertime allemaal bereid om verder voor het bedrijf te werken als er een nieuwe overnemer gevonden is.

Overheden als particuliere investeerders

Het veilinghuis wil zowel overheden als particuliere investeerders overtuigen. Het wijst erop dat dit bedrijf "mits enkele jaren aan doorzettingsvermogen de doorbraak kan leveren voor het probleem van de CO2-uitstoot en het probleem van de wereldwijde voedselarmoede".

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken