Startpagina Actueel

Kruiwagenmars van Nederland naar Brussel

Boerenforum en BioForum steunen de kruiwagenmars. Die vertrekt in het Nederlandse Zundert op 24 mei, komt langs Vlaamse wegen en bedrijven en gaat naar het Europese parlement in Brussel. Met de kruiwagenmars wil men op een positieve manier het belang van een levende bodem onder de aandacht brengen. Op 31 mei zal de groep een bodemmanifest overhandigen aan EU-Commissaris Frans Timmermans.

Leestijd : 1 min

Boeren, boerinnen en burgers staan voor nogal wat grote uitdagingen: CO2, stikstof, water, klimaat en gezondheid. Landbouw en natuur worden bedreigd in hun bestaan, het klimaat verandert, burgers zien hogere prijzen en een lagere kwaliteit van het voedsel.

Oplossingen voor deze uitdagingen komen volgens de groepen achter de kruiswagenmars samen in de bodem. Als men de bodem centraal stelt, kan men volgens hen verschillende problemen werkenderwijs en gelijktijdig oplossen.

Het volledige parcours met al onze activiteiten vind je hier.

Lees ook in Actueel

Lespakket om te werken aan mentaal welbevinden

Actueel Met ‘Zaadjes van Geluk’ is er nu een nieuw educatief traject (lespakket) waarmee land- en tuinbouwscholen jonge boeren vaardigheden kunnen bijbrengen om hun geestelijke gezondheid te versterken.
Meer artikelen bekijken