Startpagina Bedrijfsnieuws

Vervaet introduceert de Quad XL drijfmestcombinatie

Meer dan 2 jaar geleden introduceerde Vervaet de Quad 550 zelfrijdende mestinjecteur. Dit jaar zijn er 2 nieuwe machines uitgerust met extra op maat gemaakte mesttanks om een Quad XL te creëren.

Leestijd : 2 min

De Quad XL is een nieuwe introductie, gemaakt om te voldoen aan de vraag van grote loonwerkers. In deze uitvoering wordt de 22m3 Quad gecombineerd met een getrokken tank van 18m3, die speciaal is gemaakt volgens de specificaties van Vervaet voor deze rol, om een gecombineerde capaciteit van 40m3 te behalen.

Extra tank

Een extra centrifugaalpomp wordt gebruikt voor het vullen en legen. Alle informatie van de extra tank staan op het touchscreen van de Quad 550 waardoor er geen extra scherm of iets dergelijks nodig is. Beide machines zijn geleverd met een 36m brede sleepslangbemestingsboom, de Vogelsang SwingMax dribblebar. Om de manoeuvreerbaarheid te verbeteren en trailer nauwkeurig te laten volgen, heeft de tanker een elektronisch gestuurd stuurinrichting. De 4 800/70R38 banden lopen zo exact in het spoor van de Quad.

Grote zelfrijder

“Dit is de grootste zelfrijder in Engeland. Desondanks blijf je flexibel met deze combinatie”, legt Matt Carse, algemeen directeur van de Britse importeur J Riley, uit. Het is immers in en voor het Verenigd Koninkrijk dat de eerste machines van de Quad XL zijn ontworpen. Hij geeft ook nog aan dat “de extra capaciteit betekent dat de machine een vrachtwagen-tanker volledig kan legen met nog wat ruimte over. Maar de tank kan ook losgekoppeld worden. Dit is vrij eenvoudig, waardoor er ook in periodes gewerkt kan worden zonder de tank.”

Nieuw segment

“De Quad 550 is voor ons een nieuwe machine voor een ander segment dan waar we de trikes aan verkopen. De Quad is heel goed ontvangen”, zegt Jonathan Hoekman, commercieel directeur van Vervaet. “Het is nog steeds een relatief nieuw product, maar gebruikerservaringen zijn tot nu toe zeer veelbelovend. Al bij al hebben we een capaciteits-monster in huis en kunnen we klanten in heel Europa bedienen met een machine die bij hun past.”

Vervaet

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken