Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Karat 10 cultivator bij Lemken

De nieuwe driebalks cultivator Karat 10 van Lemken is nu op de markt en is er als aangebouwde en als halfgedragen versie.

Leestijd : 1 min

Ten opzichte van het voorgaande model zijn de tanden meer symmetrisch geplaatst, waardoor de nieuwe machine zeer lichttrekkend is zonder het gevaar van zijdelingse trek. Dat is voor het gebruik van de cultivator met gps-besturing een erg belangrijk aspect. Tegelijkertijd staat de Karat 10 garant voor intensief (in-)werken.

(On)diep werken

De vleugelscharen voor de ondiepere grondbewerking zijn verbreed. Als alternatief kunnen voor een diepe bewerking smalle beitels worden gebruikt. Optioneel zijn alle beitels in een speciale hardmetalen uitvoering verkrijgbaar.

De Karat 10 is voor de ultra-ondiepe grondbewerking optioneel uitgerust met DeltaCut-scharen. Het snelwisselsysteem behoort daarentegen tot de standaarduitrusting. Zo kunnen op eenvoudige wijze ook met andere beitels éénvoudig werkdieptes tot 30 cm worden ingesteld.

Opties

Centraal in te stellen egalisatietanden zorgen voor een gelijkmatige egalisatie. Bovendien kunnen er optioneel speciaal gevormde egalisatieschijven worden geplaatst.

Ook nieuw verkrijgbaar zijn de randschijven en randegalisatietanden die mechanisch of hydraulisch kan worden ingeklapt.

Optioneel kan voor de cultivator een hydraulisch instelbaar voorlopend schijveneg ervoor worden geleverd. Hiermee kunnen grote hoeveelheden organische massa nog beter in de grond worden gewerkt.

Halfgedragen versie

De nieuwe Karat 10 wordt vervaardigd in en halfgedragen versies met een werkbreedte van 3 tot 7 meter. Voor de halfgedragen modellen is een hydraulische trekkrachtversterker beschikbaar voor een optimale tractieoverbrenging evenals het ContourTrack-systeem, dat zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte op glooiend terrein.

Lemken

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken