Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe TF27.6 verreiker bij Merlo

Merlo kondigt aan dat er een nieuw model verreiker op de markt komt. De vraag naar compacte machines met dezelfde prestaties als grotere modellen heeft geleid tot de nieuwste telg in de turbofarmer familie, namelijk de TF27.6.

Leestijd : 2 min

De TF27.6 focust op 3 thema's waar veel vraag naar is. Namelijk de mogelijkheid om meerdere bewegingen tegelijk uit te voeren. Maar ook naar een efficiëntere hydrostatische transmissie en een verbeterde gebruikersinterface.

Het nieuw model heeft dezelfde structuur als de Panoramic modellen, maar heeft standaard overmaatse banden: 12.0/75-18. De hefcapaciteit en hefhoogte blijven onveranderd ten opzichte van het respectievelijke Panoramic model.

Het nieuw model heeft een gekende motor namelijk, de Kohler KDI2504 - 55kW (75PK). De transmissie is ontwikkeld met dezelfde onderdelen als het topmodel (150cc overmaatse hydrostatische motor voor een hoog koppel) samen met een EPD elektrische besturing. Deze oplossing biedt dezelfde prestaties als het model P27.6Top maar is modulairder en heeft een efficiëntere transmissie.

Het hydraulisch systeem bestaat uit een tandwielpomp met een maximaal debiet van 95 l/min en een maximale druk van 210 bar, met een controleventiel met Flow-Sharing besturing en stappenmotoren. Met deze oplossing is het mogelijk om tot 3 hydraulische bewegingen tegelijk uit te voeren.

De TF27.6 is uitgerust met het veiligheidssysteem ASCS (Adaptief StabiliteitsControleSysteem). Het systeem is gebaseerd op de UGS en werkt zoals bij modellen met sterkere prestaties: er is automatische herkenning van het accessoire, aflezen van de opgetilde lading en de positie van het accessoire.

De cabine is afgewerkt zoals op het TF gamma. Zo is er een joystick met omkeerschakelaar en standaard tweede hydraulische functie.

Delille

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken